V Univerzitetnem kliničnem centru Maribor se je do včeraj na intenzivni enoti zdravil še zadnji covid-19 bolnik.

A iz Univerzitetnega kliničnega centra Maribor, kjer covid-19 bolnikov ta trenutek ni več, ne prihajajo dobre novice. Zadnji bolnik, okužen s koronavirusom, je umrl.

Skupno je bilo v mariborskem kliničnem centru v obdobju prvega vala epidemije koronavirusa ozdravljenih 94 ljudi s covid-19, trinajst jih je zaradi te bolezni izgubilo življenje. 

Graf stanja covid-19 bolnikov za obdobje 17. marca 2020 do 31. maja 2020

»V analizi dosedanjega poteka covid epidemije v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor lahko z zadovoljstvom sporočimo to, da v vsem tem času ni prišlo do niti ene okužbe s strani pacientov na zdravstvene delavce v naši ustanovi,« je minuli četrtek dejal Matjaž Vogrin, strokovni direktor Univerzitetnega kliničnega centra Maribor.

Po njegovih besedah to kaže na ustrezne protokole in kvaliteto osebne varovalne opreme, ki so jo pri tem uporabljali.

Iz Univerzitetnega kliničnega centra Maribor pa sporočajo še, da so z današnjim dnem vsi nujni reševalni prevozi iz internistične nujne pomoči preusmerjeni na Urgentni center Univerzitetnega kliničnega centra Maribor.

Spomnimo. Pripadniki policije in vojske se bodo ob koncu epidemije danes simbolično zahvalili medicinskemu osebju za ves njihov trud, vložen v obvladovanje širjenja koronavirusa. 

Slovenska vojska bo v zahvali sodelovala z ameriško vojsko, preleteli bodo slovenske bolnišnice in nekaj domov za ostarele. Policisti Policijske uprave Maribor bodo podprli zahvalni prelet s svojo prisotnostjo na območju Univerzitetnega kliničnega centra Maribor med preletom, z uporabo svetlobnih in zvočnih signalov na službenih vozilih in z aplavzom.

Prelet letal nad Univerzitetnim kliničnim centrom Maribor je predviden ob 13.39. 

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Danvid (nepreverjen)

Zdaj, ko so otroki v šoli'se ne bo izvedelo nič" četudi bo okužba.

Starejše novice