V Univerzitetnem kliničnem centru Maribor so 10. julija ponovno vzpostavili covid oddelek.

Posledično so ponovno reorganizirali način dela in prestrukturirali določene oddelke in prostore, sicer pa v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor varnostnih ukrepov po preklicu epidemije niso opuščali in so ostali ves čas v veljavi. 

Kot so danes še sporočili iz Univerzitetnega kliničnega centra Maribor, so v tem času strokovno svetovali tudi domovom za starejše, za potrebe katerih imajo pripravljenih šest postelj

Teh šest postelj je namenjenih stanovalcem domov za starejše za obdobje treh dni, medtem ko v svoji ustanovi uredijo varne poti in prostore v primeru zaznanih okužb. 

Kakšna je dinamika sprejemov in odpustov covid-19 bolnikov?

Trenutno imajo za bolnike z boleznijo covid-19 na voljo štiri intenzivne postelje. V nujnem primeru lahko v času dopustov pripravimo do deset tovrstnih postelj. 

V Univezitetnem kliničnem centru Maribor je danes sedem bolnikov s covid-19, eden je na intenzivnem zdravljenju. Od 10. julija pa do današnjega dne so iz bolnišnice odpustili 14 bolnikov, okuženih s koronavirusom, trije so umrli.

Dinamika sprejemov in odpustov covid-19 bolnikov v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kritik (nepreverjen)

Ob pomanjkanju prostora za bolnike bodo oligarhi odprli vrata svojih razkošnih stanovanj ,ki jih oddajajo preko javnih naročil poslancem in politikantom s pedigreejem .

Starejše novice