Cepilni center Univerzitetnega kliničnega centra Maribor vsem zainteresiranim za cepljenje sporoča, da je v njihovem cepilnem centru zmanjkalo cepiva Johnson&Johnson. Ta bo že na voljo od vključno s četrtkom.

Univerzitetni klinični center Maribor je danes sporočil, da jim je v njihovem cepilnem centru zmanjkalo cepiva Janssen oziroma cepiva proizvajalca Johnson&Johnson

Pri tem poudarjajo, da se lahko posamezniki še vedno lahko cepijo s cepivom proizvajalca Pfizer/BioNTech, ki je na zalogi. »Ponovno bo mogoče izbirati med obema cepivoma od vključno s četrtkom, 16. septembra 2021 dalje, ko bo ponovno na zalogi tudi cepivo,« še sporočajo iz Univerzitetnega kliničnega centra Maribor.

Stanje v UKC Maribor

Iz grafa, ki ga je izdelal Univerzitetni klinični center Maribor, lahko vidimo, da število hospitaliziranih zaradi koronavirusa in porasta različice delta narašča tudi v mariborski bolnišnici.

Tako, če je bilo v začetku septembra v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor hospitaliziranih 36 bolnikov, jih danes beležijo že 58, od tega je na intenzivnem zdravljenju 21 pacientov, na akutnem oddelku pa 37 pacientov.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Anabana (nepreverjen)

Kako zmanjkalo, če pa so jih polna usta "cepiva je dovolj"

Starejše novice