V mariborske vrtce se je za prihajajoče šolsko leto vpisalo 90 otrok s stalnim prebivališčem v Mestni občini Maribor več, kot je bilo na voljo prostih mest. Zato so morali zagotoviti dodatna mesta za vse otroke, odpirajo se štirje novi oddelki.

Mestna občina Maribor se je letos znašla pred izzivom. V vrtce se je namreč vpisalo 90 otrok več kot je bilo na voljo prostih mest. Občina je v sodelovanju s šolami in vrtci uspela zagotoviti mesta za vse vpisane otroke. Odpirajo se štirje novi oddelki za otroke drugega starostnega obdobja. Dva dodatna oddelka sta se odprla v OŠ Leona Štuklja Maribor, dva pa v OŠ borcev za severno mejo Maribor.

»Bili smo pred velikim izzivom, kako vsem otrokom omogočiti dnevno varstvo. 90 otrok je bilo več kot prostih mest. Zahvaljujem se podžupanom, kot vsem ravnateljem, vzgojiteljem in vsem, ki so kakorkoli pomagali, da imamo zdaj dodate oddelke na teh dveh vrtcih,« je ob odprtju oddelkov povedal župan Saša Arsenovič.

Štirje dodatni oddelki

S tem se je omogočilo odprtje štirih dodatnih oddelkov prvega starostnega obdobja. Dva v Vrtcu Otona Župančiča Maribor v enoti Lenka ter dva v Vrtcu Pobrežje Maribor v enoti Ob gozdu.

»Zadovoljni smo, da smo omogočili varstvo tistim otrokom, za katere starši niso našli možnosti za varstvo. To je pridobitev za nas, občino, predvsem pa za starše in otroke,« je zadovoljna ravnateljica Vrtca Otona Župančiča Maribor Stanislava Lešnik.

Maja so zaključili obnovo centralne kuhinje v vrtcu Otona Župančiča, ki je organizirana v enoti Oblakova. Centralna kuhinja vrtca kuha za potrebe vseh lastnih enot, kakor tudi za Vrtec Studenci. Mariborska občina je z investicijo 685.660,98 evrov zagotovila ustrezna sanitarne in prostorske pogoje za pripravo hrane, ki so v skladu z normativnimi pogoji za prostor in opremo vrtcev.

»To je bil velik projekt, ki je trajal več mesecev. Tudi med počitnicami nismo mirovali. Zdaj so učilnice primerno pripravljene,« je dejala podžupanja Helena Kujundžić Lukaček.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice