Foto: Maruša Lešnik
Študentski svet Univerze v Mariboru je v novembru in decembru organiziral že tradicionalne krvodajalske akcije. Udeležilo se jih je več kot 110 študentov in zaposlenih.

Študentski svet Univerze v Mariboru je v novembru in decembru organiziral že tradicionalne krvodajalske akcije Univerze v Mariboru, ki že od leta 2005 potekajo v zimskem in spomladanskem času. Tokrat je bilo na voljo pet terminov, na katere so se odzvali številni študentje in zaposleni Univerze v Mariboru, veliko je bilo takšnih, ki so kri darovali prvič.

Krvodajalske akcije s petimi termini

Na voljo so bili štirje termini v Mariboru in eden v Ljubljani. Prva krvodajalska akcija je potekala v ponedeljek, 20. novembra na Tehniških fakultetah, kjer je kri darovalo kar 48 krvodajalcev. Nadaljevalo se je na Centru za transfuzijsko medicino Univerzitetnega kliničnega centra Maribor, v torek, 28. novembra. Tretja akcija je potekala v ponedeljek, 4. decembra na Ekonomsko-poslovni fakulteti v Mariboru. Zadnja mariborska akcija je 5. decembra ponovno potekala na Centru za transfuzijsko medicino UKC Maribor. Letošnja zadnja krvodajalska akcija je 14. decembra potekala v Ljubljani na Zavodu RS za transfuzijsko medicino, namenjena je bila študentom in zaposlenim Univerze v Mariboru v Ljubljani.

Krvodajalske akcije se je udeležilo 89 krvodajalcev v Mariboru in 29 krvodajalcev v Ljubljani, od teh jih je 25 oseb na terenskih akcijah kri darovalo prvič.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice