Današnja delovna akcija je več kot uspela, smučarska proga je očiščena in pripravljena na smučarsko sezono.

Današnje delovne akcije na Pohorju, ki so jo organizirali upravitelj žičniških naprav Marprom, Terme Maribor in ASK Branik poimenovali kar MAR mi je in BORim se za Pohorje se je udeležilo okoli sto ljudi. Vsi, ki jim je mar kakšnega izgleda in predvsem čistoče je smučarska proga, so se zbrali ob 10. uri ter se z gondolo povzpeli na Pohorje. Organizatorji so jim razdelili rokavice in ostalo potrebno opremo kot so vrečke in vedra nato pa se je delo pričelo.

Kot je za Mariborinfo povedal Andrej Rečnik, je čiščenje potekalo vse od Belvija pa do konca smučarske proge. Čistili sta dve skupini, ena je čistila desno stran oziroma tako imenovano bejbiko in ena levo, mimo Luke in štarta veleslaloma v okviru Zlate lisice in nato dalje do konca. "Akcija je bila namenjena predvsem čiščenju kamenja in pa odvodnjavanju, saj nam ob večjih nalivih voda spira zemljo na smučišču. Mislim, da je bila današnja akcija izjemno uspešna, čeprav so bili pred tem nekateri ljudje skeptiči nad tem kako bo to izgledalo. Lahko rečem, da je današnji dogodek presegel vsa naša pričakovanja ob enem pa je to bilo krasnjo druženje in spozavanje ljudi," je še povedal Rečnik. 

Vsi udeleženci so od organizatorjev v zahvalo prejeli hrano, pijačo, brezplačno vozovnico za gondolo ter 10 odstotni popust na sezonske vstopnice. Na takšen način so se zahvalili vsem udeležencem, ki so si vzeli čas in prišli očistiti smučarsko progo.

Delovne akcije se se udeležili tudi zaposleni na občini

So se pa čiščenju pridružili tudi iz podjetja Nigrad, ter pa veliko uslužbencev občinskih podjetij ter pa tudi gasilci in pripadniki gorske reševalne službe. Moralno podporo pa je izkazal tudi župan Andrej Fištravec, ki je pohvalil trud vseh organizatorjev in prostovoljcev. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice