Mestni svetniki so poleg sancijskega načrta potrdili tudi nekaj drugih dokumentov. Največ pomislekov pa je sprožilo zaprtje Cafove ulice.

Včeraj smo poročali, da je mestni svet – poleg sanacijskega načrta Športnih objektov Maribor – potrdil tudi nekatere druge dokumente za prihodnje investicije. 

V včerajšnji prvi obravnavi je podprl tudi odlok o občinskem podrobnem prostorskem načrtu za urbani center Tezno ter potrdil investicijske dokumente za projekte ureditve pomožnega igrišča na stadionu Ljudski vrt in Cafove ulice ter rekonstrukcije prostorov v kletni etaži mariborskega zdravstvenega doma za potrebe radiološke ambulante. 

Podprli so tudi nakup petih električnih hibridnih avtobusov.

Zapreti Cafovo ulico? Stanovalci nasprotujejo ...

Največ pomislekov pa je vzbudilo zaprtje prometa na Cafovi ulici, kjer želi občina po besedah vodje urada za promet Vilija Eisenhuta napraviti prostor za pešce, kolesarje in mirujoč promet.

Investicija je vredna okoli pol milijona evrov, od tega pa si več kot polovico obetajo iz evropskih virov.

Zaradi ukinitve 17 parkirnih mest v ulici bodo tamkajšnjim stanovalcem omogočili najem 50 parkirnih prostorov na javnem parkirišču na bližnjem trgu po polovični ceni – za eno parkirno mesto bodo tako morali odšteti 27 evrov, medtem ko bo v omenjeni ulici še na voljo šest parkirišč za potrebe okrajnega sodišča in dve za dostavo.

Vendar pa je to sprožilo mnogo pomislekov pri večini tamkajšnjih stanovalcev, ki takšni rešitvi nasprotujejo.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice