Pred mariborsko klavnico Košaki so se znova zbrali aktivisti, ki s svojo prisotnostjo pred klavnicami želijo pokazati, da življenja živali ne bodo ugasnila neopaženo.

»S svojo prisotnostjo pred klavnicami želimo pokazati, da življenja živali ne bodo ugasnila neopaženo. Hočemo pokazati, da jih vidimo,« sporočajo veganski aktivisti in aktivistke mednarodne organizacije The save movement, ki pripravljajo tako imenovane vigile pred klavnicami v Celju, Mariboru in Gornji Radgoni.

»Želimo prikazati obraze živali, ki jih vozijo v klavnico potrošnikom, ki to podpirajo. Tu smo tudi zato, da se od živali poslovimo,« je povedala aktivistka Pia Ganc.

Usmerjeni v čas, ko bo zasužnjevanje živali nekaj nezaslišanega

Z miroljubnimi shodi želijo opozoriti ljudi na realnost, ki jo živijo rejne živali po vsem svetu in realnost, ki je ljudem po njihovem mnenju namerno zakrita. »Apeliramo na prenehanje uporabe živali in smo usmerjeni v čas, ko bo zasužnjevanje živali nekaj nezaslišanega,« poudarjajo aktivisti.

V prihodnje naj bi začeli s protesti tudi v Kopru, v začetku novembra pa v Ljubljani pripravljajo shod za živali. Društvo sicer deluje pod mednarodno organizacijo, ki želi vegane spodbuditi k aktivizmu in boju proti klavnicam.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
jojojojojoj (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Najjača veganka je sigurno tretja z leve...sicer pa dajte njim 3 posrane metle naj se malo streljajo med sabo

Anti vegan (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Vi ste nori

Venom (nepreverjen)

Kam je šel ta svet lol nor si če skrbiš za druge, normalen pa če ubijes 100 miljard bitij damn

BananaNana (nepreverjen)

HVALA VAM za vaše glasove in obraze šibkejšim, nemočnim. Žalostno in hudo je to, kar človeštvo dela živalim, bitjem, ki so po dejanjih sodeč, boljša od ljudi. Ne obupat, samo tako dalje, nekje je treba začeti. GO VEGAN!

jaz jaz (nepreverjen)

Podpiram zelo. vsi ostali pa se zamislite nad sabo. še bo prišel čas ko boste vi brez moči in takrat si boste želeli da bi nekdo za vas naredil kar delajo ti za živa bitja ki jih dajete v nič...

Starejše novice