Slika je simbolična
Včerajšnji močni nalivi so povzročili precej dela tudi pomurskim gasilcem.

Popoldanski močni nalivi meteornih voda, predvsem na vzhodu države, so najbolj prizadeli širše območje občin Celje, Hrastnik, Krško in Šentjur in tudi druge, Beltinci, Črnomelj, Domžale, Koper, Križevci, Kungota, Laško, Murska Sobota, Nova Gorica, Prebold, Preddvor, Prevalje, Radenci, Rogašovci, Ruše, Središče ob Dravi, Šmartno pri Litiji, Trebnje in Žalec.

V povezavi z odpravljanjem posledic neurij je bilo zabeleženih 152 dogodkov. Gasilci treh poklicnih in 54 prostovoljnih gasilskih enot so predvsem črpali meteorne vode iz stanovanjskih in drugih objektov, varovali objekte s protipoplavnimi vrečami, odstranili nekaj podrtih dreves, sprožilo pa se je tudi nekaj manjših plazov, sporoča Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje. 

Interventni dogodki v Pomurju:

V naselju Pušča v občini Murska Sobota je meteorna voda zalila več cest. Posredovali so gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Pušča.

V občini Radenci je močno neurje zalilo več stanovanjskih hiš in cest. Na terenu je bilo več gasilskih enot.

Občino Križevci pri Ljutomeru je zajelo neurje. Odkrivalo je strehe ter meteorna voda zalila kletne prostore, na terenu je bilo več gasilskih enot.

Ob 4.44 je v naselju Vaneča, občina Puconci, prišlo do požara električnega kabla, ki se je pretrgal. Požar so pogasili gasilci Prostovoljnega gasilskega društva  Vaneča. Na kraj so bili napoteni tudi gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Puconci, Moščanci in Šalamenci, vendar njihova pomoč več ni bila potrebna. O dogodku je bila obveščena dežurna služba Elektra Maribor.

Kakšni so obeti?

V sredo bo zmerno do pretežno oblačno, občasno bo deževalo. Na zahodu se bo čez dan delno razjasnilo. Pihal bo veter severnih smeri, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 24, na Primorskem do 27 stopinj Celzija. V četrtek dopoldne bodo padavine povsod ponehale, delno se bo zjasnilo. Popoldne bo v notranjosti še nastalo nekaj ploh. Še bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 17, na Primorskem do 20, najvišje dnevne od 23 do 28, na Primorskem okoli 30 °C.

V petek in soboto bo pretežno jasno in znova vroče. Ponekod bo še pihal severovzhodni veter.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice