Mariborski gasilci so preko Gasilske zveze Maribor združili moči s sosednjimi občinami in zbrali gasilsko opremo, ki jo bodo predali gasilcem v Kraljevu v Srbiji.

Gasilci Gasilke brigade Maribor so s sosednjimi občinami, in sicer z občinami Hoče - Slivnica, Miklavž na Dravskem polju in Duplek zbirali zaščitno gasilsko opremo, katero bodo 26. septembra podelili kolegom gasilcem v Kraljevu.

Gre za zaščitno opremo operativnega gasilca, in sicer intervencijske obleke, delovne obleke, gasilske čelade, gasilke škornje. 

»Oprema, ki jo bomo podelili srbskim kolegom gasilcem v Kraljevu, je še popolnoma funkcionalna in spravna, vendar je pri nas odpisana, ker ne izpolnjuje več zahtev po slovenski zakonodaji. S tem razlogom jo naši gasilci več ne morejo uporabljati, lahko pa jo naši kolegi v Srbiji,« nam je povedal Aleš Ciringer, poveljnik Gasilke brigade Maribor. 

Zaradi poplav bodo opremo podelili v Kraljevo

Konec meseca junija so v mestu Kraljevo v Srbiji zajele obsežne poplave in takrat so bili mariborski gasilci zaprošeni, da bi po svojih močeh pomagali kolegom gasilcem.

Odločili so se, da jim pomagajo v obliki odpisane opreme. 

Predali bodo več kot sto delovnih oblek, intervencijskih oblek in čelad. Prav tako jim bodo podarili tudi nekaj škornjev, rokavic, gasilskih armatur in dvajset paketov dihalnih aparatov. 

»Oprema bo predana 26. septembra v Kraljevo pred gasilski dom, kar sovpada z njihovim dnevom gasilca, ki ga praznujejo dan kasneje. Maribor že skozi celotno zgodovino daljše obdobje odlično sodeluje s Kraljevim, ne samo na gasilskem področju, ampak tudi na vseh ostalih. Vemo, da nas vežejo neke zgodovinske vezi. S tem bomo pomagali kolegom gasilcem v Kraljevu,« še dodaja Ciringer. 

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
komunist lojz (nepreverjen)

sere

Starejše novice