Čarobni december je v Mariboru privabil veliko ljudi. Kako pa je s prodajo na stojnicah?

Najem stojnic v Mariboru se giblje med 50 in 250 evri. Članice Turističnega društva Maribor, ki imajo stojnice na Grajskem trgu, pravijo, da v času letošnjega veselega decembra niso zadovoljne s prodajo. Bila je celo nižja kot prejšnje leto. Prodajajo ročne izdelke kot so na primer čipke, obeski, nakit, šopki …

"Prodaja je slabša kot lani," pravi Rosvita Turk, ena od članic turističnega društva. Dodaja še, da "višji sloj ne kupuje na stojnicah, nižjemu sloju je predrago, srednjega sloja pa tako in tako več ni."

"Maribor se naj poenoti"

Po besedah članice Vesne Živković, ki je prav tako mariborska rokodelka, je mraz praktično edina stvar, kar si je zapomnila med zimsko prodajo letos.

Turistov tovrstni izdelki ne zanimajo, ti se raje odpravijo v nakupovalne centre in v kitajske trgovine, kjer za podobne stvari lahko odštejejo veliko manj. Razlogi bi po naj besedah Rosvite Turk bili v pomanjkanju dogodkov mesta Maribor.

Obe članici društva poudarjata, da bi se prodajalci na stojnicah morali združiti v nek kompleks, da bi prodaja lepše stekla. "Maribor se naj poenoti, saj lahko le tako povečamo prodajo," zaključuje Živković. 

Simona Dijak

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice