Na nastop se pripravljajo več mesecev, ko pa stopijo na oder pred večtisočglavo množico, je ves trud poplačan.

V Domu Danice Vogrinec Maribor že deset let povezujejo generacije in razbijajo predsodke s sedaj že tradicionalnim koncertom »Oma, deda in rock'n'roll«. Del koncerta so vsako leto tudi stanovalci doma, ki se na odru pridružijo glasbenim izvajalcem, kot so Tabu, Riblja Čorba, Zoran Predin, Big Foot Mama, Bajaga ter podobni in z njimi zapojejo katero izmed uspešnic.

Stanovalci doma se na nastop pripravljajo več mesecev, mnogi med njimi pa s petjem in nastopom pred številčnim občinstvom živijo svoje mladostniške sanje. Sleherni kanček časa, ki ga namenijo vajam, nastopajoči uživajo in kot pravi stanovalka doma Ani Belina, z vsakim gibom postanejo mlajši.

S projektom Večgeneracijski center Štajerska so v življenje stanovalcev Doma Danice Vogrinec vnesli številne aktivnosti, ki pomagajo povezovati generacije.

Kljub temu da projekti podprti v okviru evropske kohezijske politike predstavljajo enega izmed bolj oprijemljivih dokazov vpliva Evropske unije na vsakdanje življenje državljank in državljanov, pa se očitno tega, vsaj glede na raziskave, zaveda relativno malo Evropejcev. Namreč le dobra tretjina evropskih državljanov pozna projekte, ki so bili v njihovi regiji sofinancirani s strani različnih skladov v okviru evropske kohezijske politike.

Tisti, ki te projekte poznajo, pa imajo do njih v veliki večini pozitiven odnos. Dom Danice Vogrinec Maribor je najboljši dom za starejše v Evropi, tudi s pomočjo sredstev  Kohezijskega sklada in Evropskega socialnega sklada.

Konzorcij, v katerem sodelujejo TV Idea, Sobotainfo, Mariborinfo in Ptujinfo, izvaja projekt »Kohezijske zgodbe«, v okviru katerega bomo v prihodnjem obdobju predstavljali zgodbe ljudi, ki jim je evropska kohezijska politika spremenila življenje.
  
Več informacij o evropski kohezijski politiki v Sloveniji je na voljo na tem naslovu.

Vsebina filma ne odraža nujno uradnega mnenja Evropske unije. Za navedene informacije in mnenja so odgovorni izključno avtorji filma.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
lilian nikky (nepreverjen)

Moje ime je Lilian N. To je zelo veseli dan v mojem življenju zaradi pomoči, ki mi jo je Dr.saguru podaril, tako da mi je pomagal, da spravim svojega bivšega moža nazaj s svojo čarobno in ljubezensko uro. Bil sem poročen 6 let in bilo je tako grozno, ker me je moj mož resnično varal in išče razvezo, toda ko sem na internet prišel preko e-pošte Dr.saguru o tem, kako je pomagal tako velikemu številu ljudi, da so dobili svoje nazaj in pomagati popraviti odnos. in da bodo ljudje srečni v svojem odnosu. Razložil sem mu svojo situacijo in nato poiskal njegovo pomoč, toda na moje največje presenečenje mi je povedal, da mi bo pomagal pri mojem primeru in tukaj praznujem, ker se je moj mož popolnoma spremenil. Vedno želi biti ob meni in ne more storiti ničesar brez moje sedanjosti. Res uživam v svoji poroki, kakšno veliko praznovanje. Še naprej bom pričal na internetu, ker je Dr.saguru resnično pravi urok. POTREBUJETE POMOČ KONTAKTU DOKTORJA SAGURU ZDAJ VIA EMAIL: [email protected] ali WhatsApp +2349037545183 On je edini odgovor na vašo težavo in se počutite srečne v svojem odnosu.
1 LJUBEZEN
2 WIN EX BACK
3 sadje ženske
4 PROMOCIJA SPELL
5 ZAŠČITNI ZNAK
6 POSLOVNO ZAPIRANJE
7 DOBRA ZAPOSLITEV
8 LOTTERY SPELL in COURT CASE SPELL.

Starejše novice