Obiskovalci mestnega parka so prejšnji teden preizkušali različna električna prevozna sredstva. Njihovo izkušnjo in sam postopek izposoje električnega kolesa v Mariboru si oglejte v videoposnetku.

Maribor in bližnja okolica sta v letošnjem letu po zaslugi podjetja Oven Elektro Maribor dobila že tri izposojevalnice električnih koles. Te se nahajajo na Lentu pred lokalom Mačka, na Drava centru in pri lokalu Črni baron v Malečniku. V prihodnosti želi podjetje Oven vzpostaviti še večjo verigo izposojevalnic električnih koles v Mariboru in biti del e-mobilne prihodnosti. Pretekli teden je v mestnem parku potekal dogodek Modro & udobno, o katerem je nastala tudi reportaža.

V njej si lahko ogledate kako so obiskovalci preizkušali električna kolesa, e-rolke in zanimivo prevozno sredstvo Segway. Podučili pa so se tudi o varni in pravilni vožnji z električnimi prevoznimi sredstvi, predstavljen pa je bil tudi sam postopek izposoje električnega kolesa v Mariboru. Električne produkte podjetja OVEN Elektro Maribor lahko kupite tudi v njihovi spletni trgovini.

Kakšen je postopek izposoje električnega kolesa v Mariboru?

Trenutno so v Mariboru in njegovi bližnji okolici vzpostavljene tri izposojevalnice, v bližnji prihodnosti pa pri podjetju Oven načrtujejo širjenje mreže izposojevalnic, da bi se bilo z električnim kolesom še lažje gibati po Mariboru. Čeprav je sistem dokaj preprost in že nekaj časa v uporabi, pa številne zanima kakšen je sploh postopek izposoje električnega kolesa v Mariboru.

"Na točki, kjer se izposojajo kolesa, preprosto samo rečete, da bi si izposodili kolo. Potem si izberete čas izposoje, izpolnite prijavo in kolo odpeljete. Preprosto. Vse kar potrebujete je le osebni dokument,'' je povedala Jana iz podjetja Oven.

Številni obiskovalci so tudi sami preizkusili različna električna prevozna sredstva in bili nad njimi navdušeni. Kaj so povedali o izkušnji in kakšno je njihovo mnenje o e-mobilnosti pa si poglejte v videoposnetku. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice