Prekmurka na morskem oddihu pokazala izjemno hrabrost in življenje rešila utapljajočemu se 17-letnemu fantu.

Renata Horvat iz Petišovcev pri Lendavi si je dopust s svojimi tremi otroki letos privoščila v italijanski Anconi. Poletnega oddiha, ki ni bil prav miren, pa ne bo tako zlahka pozabila.

Minuli torek je namreč brez premisleka na pomoč priskočila 17-letnemu domačinu iz Italije, ki se je utapljal v morju. V vodo se je brez pomisleka zapodila kljub temu, da je tudi sama neplavalka, in mladeniča rešila pred gotovo smrtjo.

Neplavalka pogumno na pomoč

Kot pojasnjuje Renata, se je vse odvijalo bliskovito hitro. Med igro z otroki na plaži je zaslišala krik, ki je prihajal iz vode. Mladenič ni znal plavati, a mu sprva nihče ni priskočil na pomoč. Zato se je zapodila v vodo in na dejstvo, da je tudi sama neplavalka, v tistem trenutku povsem pozabila.

»Zgrabila sem ga, ga vlekla na obalo, medtem pa kričala, naj mi kdo pomaga. Malo zatem mi je na pomoč priskočil še en kopalec, prav tako iz tujine, saj ni bil Italijan. Ko je slišal klice na pomoč in splošno paniko, ki je takrat zavladala na plaži Palombina v Anconi, je pritekel tudi reševalec iz vode in začeli smo ga oživljati, dokler ni začel bruhati vode,« razlaga Renata, ki meni, da je človeku v težavah treba pomagati.

V vmesnem času je nekdo poklical medicinsko pomoč, ki je fanta po uspešni rešitvi s helikopterjem nemudoma odpeljala v bolnišnico.

»Je pa bilo grozno videti, kako sta jokala on in njegova sestra,« še dodaja Petišovčanka. 

Renata, ki bo z družino v Anconi ostala do prihodnjega torka, je sicer še vedno pretresena, a predvsem srečna, da je fant živ in zdrav. 

Del reševanja in prihod helikopterja na anconsko plažo je sicer ujela tudi v spodnjih videoposnetkih.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice