Kot je v stari navadi, se v predvolilnem času okraj prekrije s plakati, ki tokrat z udarnimi slogani in samozavestnimi nasmeški privabljajo svoje volivce.

Ker ti ravno ne dopuščajo veliko prostora, pa se lahko vsa unikatna kreativnost izrazi ravno na kameri.

Zato smo bili v uredništvu Mariborinfo.com nekoliko presenečeni, ko smo zagledali nov posnetek »MARIBORČANI za šankom so razburjeni, ker ...« aktualnega župana Mestne občine Maribor Andreja Fištravca.

Ne le nekoliko, ampak kar v celoti nas je spomnil na že viden posnetek srbskega predsednika Aleksandra Vučića »Ne glede na to, kaj vam pravijo, poznate resnico«, ki je bil na Youtubu objavljen lanskega marca.

A tu ni šlo le za podobno izbiro lokacije, temveč tudi za podobno obdelane tematike in, lahko bi rekli kar enako, zasnovo vsebine posnetka. Na eni strani skeptični občani oziroma državljani, ki prevprašujejo stanje in delo vodilnega, na drugi strani pa kandidat, ki temu nasprotuje in se zagovarja s svojimi dosežki in vizijami.

Medtem ko je Vučić obdelal številna nova delovna mesta, prometne povezave ter nove šole in bolnišnice, pa se je Fištravec dotaknil številnih preplastitev cest, do katerih je prišlo v času njegovega iztekajočega se mandata, do ureditve javnega prometa, položnic in dolgov ter saniranih financ. Temu sledi seveda še konkreten nagovor občanom in občankam: »Maribor gre naprej.«

Priznati pa moramo, da je mariborskemu županu zaključna šala na lastni račun resnično uspela.

»Čuješ, kaj ti veš, zakaj se v Mariboru več ne krade?

- Ja, ker nikoli ne veš, kam župan gleda.«

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice