Foto: Jure Banfi
Novogradnje Maribor te dni zaključujejo dela v bloku K na Novih vrtovih ob Engelsovi ulici in izgradnjo bloka J na isti lokaciji. Kako je v epidemiji koronavirusa videti gradnja bloka?

Kot je za Mariborinfo dejal Andrej Jeričević iz Skupine Novogradnje Maribor, ki ob Engelsovi ulici z različnimi podizvajalci postavlja blokovsko naselje Novi vrtovi, so poskrbeli za večmesečne zaloge materiala, tako da lahko grobo izgradnjo bloka J končajo iz zalog. A vsi postopki se v koronakrizi ne morejo zaključiti, pravijo.

»Pripravljamo dokumentacijo za izgradnjo manjšega bloka na desnem bregu s prvovrstnim pogledom tako na Lent in staro mestno jedro kot tudi na Pohorje. Na upravni enoti pa so v postopku projekt Sončne terase, Urbana in Zelena soseska na Pobrežju,« našteva Jeričević, ki pravi, da povpraševanje po stanovanjih v Novih vrtovih kljub izrednim razmeram ostaja isto.

»Blok K je prodan, v bloku J pa je od 71 na voljo samo še 17 stanovanj. Manjša so že vsa pošla. Prav zaradi tega v polnem obsegu pripravljamo začetek prodaje tretjega bloka, ki se bo začela že v maju,« pravi, a točnega datuma prodaje bloka I ne razkriva.

Po besedah Jeričevića prodajniki delajo nemoteno od doma, na gradbiščih pa upoštevajo vladne omejitve. 

»V osnovi razlikujemo med tistimi, ki izvajajo obrtniška dela znotraj bloka K in tistimi, ki izvajajajo gradnjo bloka J na prostem. Poleg strokovnih priporočil v zvezi z razkuževanjem, distanco in uporabo zaščitnih sredstev smo za naše področje dodali še omejitev dela v notranjih prostorih za osebe starejše od 50 let, omejitev velikosti delovnih skupin v enem stanovanju na tri člane iste skupine, omejitev delovnih skupin v eni etaži na enega, uporaba izključno svojega orodja in podobno,« še odgovarja Jeričević in dodaja, da so razdelili maske in dezinfekcijske spreje.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Takoj zapreti … (nepreverjen)

ker ogrozajo zdravje ljudi. Nesprejemljivo.

Starejše novice