Danes okrog 9. ure dopoldan so gasilci iz Gasilske brigade Maribor prejeli klic, da se v okolici Maribora zadržuje mala srnica in potrebuje pomoč.

Gasilci so na kraju videli mlada srnico, staro komaj kak mesec, ki se je zadrževala na dravskem nabrežju in se zaradi betonske ograje ni mogla vrniti v svoje okolje. Kako se je srnica znašla tam sicer ni znano, morda je sledila mami, ki je pila v reki. Srnica je glasno cvilila in klicala mamo, ki se je zadrževala v bližnjem zavetju gozda, videli so jo sprehajalci.

Gasilci Gasilske brigade Maribor so poskusili ujeti žival, a se ta ni pustila. Ob približevanju ljudi je tekla proč in nato v Dravo.

Gasilci so žival rešili dve minuti po prihodu na prizorišče. S pomočjo vrvi se je eden izmed gasilcev za bežečo srnico pognal v vodo in jo prinesel na varno. Žival je bila nepoškodovana, gasilci so jo varno vrnili k materi, ki jo je čakala pri gozdu.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Katja7 (nepreverjen)

Kapo dol njenim resiteljem,zdaj uziva zopet s svojo mamico.Upam,da bosta imeli srecno in varno zivljenje.Bravo,fantje,to je srcnost in pogum.

Starejše novice