Mariborski zobozdravnik Nermin Suljić na predobravnavnem naroku na mariborskem okrožnem sodišču, kamor ga je pospremila žena, krivde ni priznal. Pred medije ni želel stopiti, obtožnice ni želela komentirati niti njegova zagovornica Vlasta Petrucci.

Na okrožnem sodišču v Mariboru je danes potekal predobravnavni narok zoper zobozdravnika Nermina Suljića zaradi obtožb o spolnem nasilju nad pacientko.

Spomnimo. Srhljiva zgodba naj bi se odvijala v zobozdravstveni ambulanti Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca, 28. novembra 2016, okoli enih popoldan, ko je 33-letnica obiskala osebnega zobozdravnika v Novi vasi. Ta naj bi jo med puljenjem zoba spolno nadlegoval, med preiskavo pa so celo razkrili, da naj bi posilil njeno sestro dvojčico.

Spolnega nasilja nad danes 33-letno Mariborčanko je obtožen pravnomočno, medtem ko mu je nepravnomočno očitano posilstvo njene dvojčice.

Kljub temu da je obtožnica za spolno nasilje že nekaj časa pravnomočna, pa vodstvo Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor proti njemu ni ukrepalo. V (pred)kazenskem postopku je celo napredoval in dobil specializacijo s področja oralne kirurgije, kar mu plačuje Zdravniška zbornica Slovenije.

Suljić na današnjem predobravnavnem naroku krivde ni priznal, kar je tožilec pričakoval in zato tudi ni podal predloga kazni. »To pomeni, da bo razpisana glavna obravnava, na kateri se bo izvedel dokazni postopek in na podlagi dokaznega postopka bo podana ocena, tedaj bo tudi podan predlog glede kaznovanja,« je pojasnil višji državni tožilec Zoran Klinc.

Na predlog tožilstva je bila javnost v celoti izključena iz predobravnavnega naroka, vse nadaljne obravnave bodo potekale za zaprtimi vrati.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice