Na severozahodu države bodo padavine že do popoldneva predvidoma ponehale, drugod na zahodu, v osrednji in severni Sloveniji pa tekom popoldneva.

Meja sneženja se bo spustila do okoli 800 metrov nadmorske višine, ponekod na Pohorju že sneži. Na jugovzhodu lahko ob koncu padavin sneži tudi nižje. Zvečer se bo od severa začelo jasniti.

Nad severnim Sredozemljem je ciklonsko območje z vremensko fronto, ki vpliva na vreme pri nas. Za fronto se bo popoldne s severovzhodnikom nad naše kraje razširil hladen in postopno bolj suh zrak.

V torek bo dokaj jasno, več oblačnosti bo popoldne na vzhodu. Zjutraj in dopoldne bo po nekaterih nižinah megleno. Na Primorskem bo še pihala šibka do zmerna burja, je zapisano na spletnih straneh Agencije Republike Slovenije za okolje.

V sredo in četrtek bo sončno, zjutraj in dopoldne bo po nižinah megla. 

View this post on Instagram

Končno sneg ❄️?

A post shared by KOČA LUKA (@kocaluka) on

Po podatkih Urada za meteorološke napovedi Agencije Republike Slovenije za okolje se je nevarnost snežnih plazov v visokogorju nad nadmorsko višino okoli 1800 metrov povečala in je znatna, druge stopnje, nižje pa zmerna, druge stopnje po evropski petstopenjski lestvici. 

Možno bo spontano proženje številnih manjših in posameznih srednje velikih ter velikih plazov novega, suhega snega z dovolj strmih pobočij. Kakšen plaz bo možen tudi na srednje strmih pobočjih. Veliko je zametov in opasti, ki se lahko predvsem na strmejših pobočjih sprožijo že pod manjšo obremenitvijo snežne odeje.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice