Takoj za Borutom Ludvikom sta se v reko podala še Uroš Rojko (levi) in Miha Steiner.
Skok v ledeno mrzlo Dravo 1. januarja? Zakaj pa ne! Takole so se ga lotili v Vurberku.

»Pogumne kandidatke in kandidati imejte oblečene kopalke in primerno obutev. Na lokaciji ob Dravi bodite ob 13.30. Udeležba in skok bosta na lastno odgovornost,« je pisalo na Facebook profilu Iniciative ohranimo naravo čisto Duplek, ki jo vodi Borut Ludvik. Hkrati je veljalo tudi kot povabilo tako udeležencem kot gledalcem za premierno (prvo, op. p.) prireditev Novoletni skok v Dravo.

Razlogi, zakaj skočiti v mrzlo Dravo

Ob povabilu je bilo navedenih še 10 razlogov, zakaj skočiti v mrzlo Dravo: krepitev imunskega sistema in plodnosti, pospešitev izgorevanja maščob, poživitev krvnega obtoka, povišanje ravni testosterona, ohranjanje lepih las in kože, sprostitev, mirnejši spanec in zdravilo proti depresiji, so zapisali organizatorji.

Kot prvi je v Dravi zaplaval Borut Ludvik.

Tudi iz vode so prišli prešerno nasmejani

In kot je pred začetkom prireditve povedal Ludvik, je namen dogodka tudi približati ljudi reki Dravi, ki vsak dan teče mimo nas, a so prenekateri nanjo že kar malo pozabili. V nadaljevanju je Ludvik precejšnjemu številu obiskovalcev na kratko predstavil reko Dravo in še dva pogumneža - Miho Steinerja in Uroš Rojka - povabil do reke, da z njim zaplavata. Prisotne je še seznanil, da ima voda vsega dve stopinji Celzija.

Ob koncu je sledil še objem pogumnih plavalcev.

»Najprej je šok, priznam«

Fantje so obljubo izpolnili in v Dravi zaplavali kakšno minuto ter se iz vode vrnili prešerno nasmejani. Steiner, ki prihaja iz Vurberka in je v šali najprej pripomnil, da to počne vsako leto ob tem času, je kasneje vseeno iskreno dejal, da česa takšnega ni počel še nikoli. 

»Kljub temu pa sem, ko sem slišal za prireditev, takoj pomislil, zakaj pa se za skok v Dravo januarja ne bi odločil tudi sam. Zdaj mi ni žal, četudi je voda, priznam, zares hladna. Najprej je šok, ampak zdaj, ko sem že zunaj, lahko rečem, da mi niti ni več hladno. Ne vidim pa razloga, zakaj ne bi zaplaval prihodnje leto,« je še pristavil.

Takole pa je v Murski Soboti skupina pogumnežev zaplavala v gramoznici Kamenšnica ... Boste svojo vzdržljivost prihodnje leto preizkusili tudi vi?

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice