Spletna omrežja je preplavil posnetek, na katerem moška branita starejšo gospo, ki jo želi inšpektor oglobiti zaradi prodaje vrtnin.

Na posnetku slišimo, kako moški brani gospo, ki jo inšpektor želi oglobiti zaradi prodaje vrtnine na Teznem:

»Kaj vas ni sram? To je isto, kot da bi to bila vaša mama. Kako imate srce to delat?«

Uporabniki Facebooka, ki so komentirali posnetek, se v večini zgražajo nad delom inšpektorja, pa čeprav le opravlja svoje delo, spet drugi bi starejši ženski pomagali pri odplačevanju kazni:

»Pokvarjenec od inspektorja … fuuuj ... nad tetiko si upa ... drek,« je zapisal en imed uporabnikov.

Drug uporabnik razume, da inšpektor le opravlja svoje delo: »Jaz ga razumem opravlja svoje delo. Res da ne more vsak prodajat kr pod drevesom. Ampak pristopiš, se predstaviš in gospe lepo razložiš, da pac žal tukaj ne more prodajat, ker pač ... Ne pa da ji še položnico piše. Sicer pa karma vdari po vsakem.«

»Tam jim milijone odpisujejo, ker so v pravi stranki, tu pa gospo j***** za par evrov, pa kdaj se nam bo zmešalo,« se sprašuje še ena uporabnica Facebooka.

Med komentatorji pa se je razširila želja, da skupaj poplačajo kazen: »PRISPEVAM ZA KAZEN! če jo kdo pozna naj mi javi!!! Vse ostale pa pozivam, da skupaj poplačamo!«

Za prodajo je potrebno je pridobiti soglasje

Za prodajo blaga na premičnih stojnicah in prodajnih avtomatih ter za potujočo prodajalno mora trgovec pridobiti pisno soglasje lastnika ali pooblaščenega upravljavca prostora, na katerem se prodaja, je zapisano na spletni strani Državnega portala za poslovne subjekte in samostojne podjetnike.

V pisnem soglasju morata biti določena prostor in časovni termin prodaje blaga. Lokalna skupnost v svojem aktu določi prostor, na katerem se blago lahko prodaja na ta način.

Za tako prodajo blaga se šteje tudi prodaja blaga na prireditvah, kot so sejmi, shodi in podobno. V tem primeru lahko organizator prireditve ali organizatorka prireditve pridobi pisno soglasje za vse trgovce, ki prodajajo na prireditvi.

Foto: Mestna občina Maribor
Foto: Mestna občina Maribor

S spleta

Komentarji (12)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac (nepreverjen)

Lahko bi upozoril..v tej dvolicnosti pri vseh teh izgubljenih mio in mrld...upam da je vesten drzavni uradnik pri vseh pregledih potem enak ampak dvomim?!Ce se lahko v ogledalo pogleda in mirno spi...kaj pa vem

Navijac (nepreverjen)

Ka se tej pajtlas-)?

In reply to by Navijac (nepreverjen)

500 (nepreverjen)

Gospo kaznovat
Ta 2 pa tud
Inšpektor samo opravlja svoje delo.
Onadva ga pa ponižujeta in napadata.
Kazen vsem trem.
Posnetek je dokaz

Navijac (nepreverjen)

Uradna oseba nima maske.na pol metra gospe v obraz govori

In reply to by 500 (nepreverjen)

prekmurec75 (nepreverjen)

500
nevem ce tudi tebe neiscejo placani morilci iz Argetine na seznamu si

In reply to by 500 (nepreverjen)

Eh. (nepreverjen)

Če si star, še ne pomeni, da kar naenkrat noben odlok/zakon/itd. več ne veljajo zate.

Duplchan (nepreverjen)

Inšpektor naj uporablja enake vatle za vse prodajalce ! Nova vas, Radvanje,Pobrezje,Tezno, tudi v mestu ns ulicah prodajajo vse sorte izdelkov . Vse nadzirati in kaznovati .

Kvakva (nepreverjen)

Rad je dobrodosel ampak kaznovat je res ni potrebno. Lahko bi jo opozoril in ji povedal kaj naj naredi, da bo vse kot mora biti. Če se problem nadaljuje takrat pa so lahko tudi kazni, prej pa za takšne stvari res to ni potrebno. Z lepo besedo, strpnostjo in razumom se resijo vsi problemi.

Default (nepreverjen)

Kaj se mora drhal povod vtikat Ali kaj

brazilijaamazonija (nepreverjen)

na šipke se je spravil, prasec..

Alenka Buzerantovšek (nepreverjen)

red mora biti
in zato so inšpektorji
da delajo red

prekmurec75 (nepreverjen)

drzava je naredila iz Slovenskih drzavljanov da se med sabo mrzijo in bo nazadnje postalo kot med vojno belogradisti in Slovenski partizani pa bode se videlo takrat kdo bo dobil vojno

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice