Europark je lani obiskalo 7,4 milijonov obiskovalcev. Beležijo stalno rast in vse večje prihodke. V prihodnje se obeta prenova vizualne podobe nakupovalnega središča.

Mineva že 17 let, odkar je nakupovalno središče Europark v Mariboru odprlo svoja vrata. V zahvalo svojim obiskovalcem in sodelavcem pripravljajo tradicionalni koncert v središču Maribora ter veliko praznovanje v Europarku.

K praznovanju pa kličejo tudi odlični poslovni rezultati preteklega leta. Leto 2016 je bilo za Europark zelo uspešno, veliko pa je tudi novosti. Že v bližnji prihodnosti se obeta vizualna prenova priljubljenega nakupovalnega središča.

Lani 7,4 milijona obiskov

Na današnji tiskovni konferenci je Simona Mandl, center managerka Europarka, ki bdi nad poslovanjem nakupovalnega središča in njegovim strateškim razvojem, razkrila odlične rezultate preteklega leta.

»Lansko leto je Europark zabeležil 7,4 milijona obiskov, zabeležili smo tudi 4-odstotno rast prometa, kar dokazuje, da smo si prizadevanja za ravzvoj zastavili na pravilen način,« je povedala Mandlova.

Tako obisk, kot promet sta vsako leto višja. V letu 2016 je Europark beležil nekaj več kot 140 milijonov evrov prihodkov. Trenutno pa se v najbolj priljubljenem nakupovalnem središču v severovzhodni Sloveniji nahaja 120 prodajaln, butikov in gostinskih lokalov s ponudbo domačih in svetovnih blagovnih znamk.

Številne novosti, tudi vizualna prenova

Vodja Europarka Simona Mandl je še izpostavila, da je nakupovalna izkušnja v Europarku iz leta v leto boljša. 

Jutri sledi otvoritev nove prodajalne, ki se je bodo najbolj razveselile predstavnice nežnejšega spola. V Europark namreč prihaja Lotique Make up, prodajalna z ličili in linijo naravnih izdelkov za nego obraza in rok. V avgustu je svoja vrata odprla še ekskluzivna prodajalna Sneakers z vrhunsko ponudbo lifestyle obutve in oblačil priznanih svetovnih znamk, avgusta pa bo možno obiskati novo prodajalno Proteini.si. Obsežne prenove je deležen tudi New Yorker.

»Za tem stojijo tako investicije, kakor tudi vsakodnevni trud vseh sodelavcev, brez katerih teh rezultatov ne bi beležili. Doprinos k uspešnemu poslovanju pa so vsekakor tudi nenehne novosti v ponudbi, s katerimi skušamo našim obiskovalcem približati evropske in svetovne trende,« je še povedala center managerka.

V lanskem letu so v Europarku investirali v prenovo parkirnega sistema, letos pa bodo kar 800 tisoč evrov namenili za izboljšanje energetske učinkovitosti. V bližnji prihodnosti pa se obeta tudi vizualna prenova priljubljenega nakupovalnega središča.

»Veliko je novosti, odpirajo se nove trgovine, številne obstoječe pa se obnavljajo. Pripravljamo prenovitev izgleda in dizajna celotnega nakupovalnega središča. Pričakujte veliko novosti po zgledu svetovnih trendov,« je napovedala Simona Mandl.

Koncert leta na Trgu Leona Štuklja

Ob uspešnem poslovanju Europarka bo rojstnodnevno dogajanje v prihodnjih dneh še toliko bolj pestro. Praznovanje 17. rojstnega dneva se začne v soboto, 19. avgusta, ob 19. uri na Trgu Leona Štuklja s tradicionalnim koncertom.

Europark letos prireja zabavo v družbi energičnih Kingstonov, najbolj priljubljenih bratov ta hip - BQL, koncert pa bo v rockovskem slogu zaključila skupina Dan D.

To pa še ni vse. Naslednji konec tedna se praznovanje seli v Europark.

»V petek, 25. avgusta, bo v Europarku najmlajše zabaval Ribič Pepe, v soboto, 26. avgusta, ob 11. uri pa bomo v družbi Dejana Vunjaka razrezali tudi torto velikanko,« je na novinarski konferenci povedala Petra Romih, vodja marketinga Europarka.

Septembra velika modna revija

Najbolj priljubljeno nakupovalno središče severovzhodne Slovenije pa veliko sodeluje tudi z lokalno skupnostjo in drugimi institucijami s sedežem v Mariboru. Vsako leto tako organizirajo več kot 100 raznolikih dogodkov, s katerimi skrbijo za razvedrilo vseh generacij svojih obiskovalcev.

Med dogodki ne manjkajo niti tisti z dobrodelnimi nameni. Sodelujejo z vrtci, šolami, domovi za ostarele, Univerzitetnim kliničnim centrom Maribor, že osmo leto pa tudi z Univerzo v Mariboru, v sodelovanju s katero pripravljajo Noč raziskovalcev, ki bo potekala 29. septembra.

»Predvsem mladim, seveda pa tudi vsem ostalim, želimo takrat predstaviti različna znanstvena področja in jim znanost približati na sproščen način,« je razložila Petra Romih.

September pa v Europarku ne bo obarvan le znanstveno, temveč tudi modno. 15. septembra si boste lahko namreč ogledali veliko modno revijo, kjer bodo predstavljene vse modne smernice za prihajajočo jesen in zimo.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice