V težkih časih, v katerih smo se znašli, vsi potrebujemo upanje. Zato so učitelji in učenci Osnovne šole Slave Klavore Maribor stopili skupaj in se povezali, v svet pa poslali metulje upanja.

Metulji upanja na oknih stanovanj v Mariboru pozdravljajo in razveseljujejo mimoidoče. »Metulji so postali metulji upanja, metulji pozdravov, nosijo globoko misel, ostani doma, ostani zdrav,« pojasnjuje Suzana Zajc, učiteljica razrednega pouka na Osnovni šoli Slave Klavore Maribor. Poleg tega pa metulj simbolizira tudi pomlad, veselje in preobrazbo.

»Pomeni upanje, v smislu tega, da bomo na koncu, ob povezavi z učenci in s starši, ko bomo premagali to kugo 21. stoletja, lahko skupaj zaživeli na enem višjem nivoju,« dodaja Danijel Lilek, ravnatelj Osnovne šole Slave Klavore Maribor.

Metulj upanja je projekt, ki je nastal iz ene izmed učnih ur med šolanjem na daljavo. »To sem pripravila kot delo v okviru likovne vzgoje, samo za svoje otroke, da izdelajo metulja, ga prilepijo na okno ali postavijo nekam na vidno mesto, da se med samo pozdravljamo,« pojasnjuje učiteljica razrednega pouka, ki stoji za idejo. 

Potem pa je metulj upanja poletel v svet: »Pa se je to razširilo. Najprej po mariborskih šolah. Letijo po celi Sloveniji, množično. Javljajo iz Gorenjske, Notranjske, iz Obalno-kraške regije.« 

Metulja lahko naredi vsak, ki ima le malo domišljije. Papir, vejica in barvice. Izdelava metulja enostavna, poskusimo lahko vsi in svojim prijateljem, sosedom, mimodiočim ... sporočimo, da jim želimo le najboljše in jim pošljemo žarek upanja. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice