Foto: Zvonko Žekš
Nedelja prinaša zadnji večni derbi v tej sezoni. Gostovanje v Ljubljani bo še posebej pomembno za vijoličaste, saj lahko neposredno odloča o bitki za naslov.

Olimpija ima štiri kroge pred koncem pred Mariborom dve točki prednosti, v boju za naslov sta ob Mariboru še Mura in Domžale. 

Trener Maribora Simon Rožman, ki bo v nedeljo prvič del največjega slovenskega derbija pričakuje tekmo dveh enakovrednih ekip.

Prepričan je, da ne ob odločil samo en gol: »V zraku je veliko. Sam se ukvarjam z igralci, s pomanjkljivostmi in potrditvijo dobrih stvari. Občutek imam, da tekme ne bo odločil samo en gol. Tekma bo zelo razgibana. Olimpija ima v zadnjem obdobju v igri podobna nihanja kot mi.«

Na vprašanje o tem, kdo bo prvak oziroma kdo je prvi favorit za naslov, Rožman odgovarja: »Mi.«

O utripu slačilnice med zaključnim delom priprav in odštevanjem do gostovanja v Ljubljani je spregovoril tudi Jan Mlakar.

»Cilj je jasen. Ne glede na to, kdo je na nasprotni strani, vedno želimo dobro delovati na igrišču, zmagati. Takšen je načrt tudi za derbi. Gre za tekmo z dodatnim motivom, o tem ni dvoma, toda štiri tekme so še do konca prvenstva, vsaka prinaša tri točke in gremo naprej le z razmišljanjem o vsaki, ki sledi. Ozračje v pričakovanju derbija je super in komaj čakamo nedeljo,« je povedal Mlakar.

»Ko smo sproščeni, smo najboljši.«

Maribor je v zadnjem krogu z 2:1 premagal Tabor iz Sežane, prikazano med 2. polčasom torkovega dvoboja ostaja pa po mnenju vijoličastih ostaja recept za finiš sezone, tudi za derbi.

»Sami sebi smo ustvarili navidezen pritisk, da moramo zmagati prav na vsaki tekmi. Po možnosti tudi s čim višjo razliko. To na določen način vpliva na našo igro. Proti Taboru smo se v nadaljevanju tekme uspeli sprostiti in sproščenost v igri nas je privedla do večjega števila priložnosti.

Vemo, kaj si želi trener od nas. Zdaj smo več časa skupaj, sprejeli smo zahteve in upamo, da bo v prihodnje čim več dobrih zadev. Moramo se sprostiti, osredočiti samo na svoje naloge in uživati v igri,« poudarja Mlakar.

Kako svojo formo ocenjuje prvi strelec Maribora? »Lahko bi bilo glede števila doseženih zadetkov boljše, a se ne obremenjujem s tem. Skušam pomagati ekipi po najboljših močeh, vesel sem, da sem zadel z bele točke,« je povedal.

»Počutim se dovolj zanesljivo pred izvajanjem, ko kdaj med tekmo zapravim priložnost, pa ne obupujem. Vem, da bo prišla naslednja situacija, ki jo lahko boljše izkoristim. Pomembna je le skupna misija, da osvojimo čim več točk,« pravi Mlakar, ki verjame, da bodo uspešni že v nedeljo.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice