Zdravstvene težave so Benjamina privedle do tega, da se je lotil razvoja kreme s čebeljim strupom. Kljub vsem oviram mu je s prijatelji uspelo narediti edinstveni izdelek.

Benjamin Pregl, po poklicu umetnostni in operni pevec, ni le ustvarjalec na glasbenem parketu, svojo vizijo in žilico za ustvarjanje je skupaj s prijateljema ponesel tudi v svet podjetništva ali bolje rečeno kozmetično industrijo.

Od kožnih težav do lastne kozmetike

Kot pravi Benjamin, se že nekaj časa sooča s kožnimi težavami, ki so ga pripeljale do zanimanja in preučevanja čebeljega strupa v zdravstvene namene in ideji o razvoju kozmetičnih izdelkov na osnovi čebeljega strupa.

»Ko sem ugotovil, da te ideje sam ne bom mogel implementirati, sem v to vključil tudi dva prijatelja, ki sta delila podoben entuziazem in tako je nastalo podjetje Bee Natural.«

Od začetnega navdušenja do hladnega tuša

Mladi moški ekipi se je kaj kmalu porušila prvotna vizija, saj so naleteli na oviro. Sprevideli so, da je raziskovanje čebeljega strupa v zdravstvene namene vendarle preobsežno, prezapleteno in predrago. To jih sicer ni ustavilo, saj so se usmerili v kozmetično industrijo, a že v naslednjem koraku zopet doživeli hladen tuš.

»V osnovi smo razvijali izdelek s čebeljim strupom, a po pregledu izdelkov na Amazonu kaj hitro ugotovili, da je trg, ki bazira na tej osnovi že prenasičen, tega pa si preprosto nismo želeli.«

Do konkurenčnega izzivalca v kozmetičnem svetovnem merilu

»Naše zanimanje se je le še podkrepilo, saj smo želeli ponuditi nekaj, kar še ne obstaja, česar trg še ne ponuja.« Svoj produkt so razvijali in analizirali skoraj leto dni. Danes se lahko pohvalijo z unikatnostjo izdelka, ki se skriva v koktajlu aktivnih snovi, ki na slovenskem in svetovnem trgu še ne sestoji. S svojim izdelkom so se podpisali pod ekološko high performance kozmetiko v Sloveniji in se prebiti v vrh svetovne ekološke kozmetične industrije.

Atributi kreme številni

Paradni izdelek podjetja je krema BeNaturalONE, ki je dermatološko testirana in certificirana pod oznako organsko. Skrivnost kreme je v čebeljem strupu, hidrolatu iz damaških vrtnic, patentiranimi liposomskimi pripravki jabolčnih matičnih celic, Q10, hialuronski kislini in v različnih ekoloških hladno stiskanimi oljih iz regije Alpe-Adrie.

»Naše strateške smernice pri razvoju izdelkov so visoko kakovostni naravni materiali tako v kremi kakor v embalaži. Vsi materiali so uporabljeni s tem obzirom, da so čim bolj prijazni in trajnostni.«

Pozitiven odziv je kot čudež

Kot pravi Benjamin, pri snovanju take kreme ne moreš vedeti, kaj se bo zgodilo in kakšen bo končni rezultat. Nekaj najboljšega, kot čudež je, ko ti stranka da pozitiven odziv na izdelek. Benjamin tudi sam opaža spremembe na svoji koži in lahko z gotovostjo pove, da mu krema pomaga. Hkrati pa še niso opustili svojih prvotnih načrtov.

»Nismo pozabili na prvotno idejo: Stremimo k raziskovanju čebeljega strupa v zdravstvene namene.«

Danes je na ekipni dosežek zelo ponosen in s prijateljema že kuje nove ideje o nadaljevanju začrtanih ciljev in kozmetične linije, ki kot sam pravi potrebuje tudi moško linijo.

Kljub temu, da projekti podprti v okviru evropske kohezijske politike predstavljajo enega izmed bolj oprijemljiv dokazov vpliva Evropske unije na vsakdanje življenje državljank in državljanov, pa se očitno tega, vsaj glede na raziskave, zaveda relativno malo Evropejcev. Namreč le dobra tretjina evropskih državljanov pozna projekte, ki so bili v njihovi regiji sofinancirani s strani različnih skladov v okviru evropske kohezijske politike. Tisti, ki pa te projekte poznajo, pa imajo do njih v veliki večini pozitiven odnos.

Konzorcij medijev TV IDEA, Sobotainfo.com, Mariborinfo.com in Ptujinfo.com izvaja projekt »Kohezijske zgodbe«, v okviru katerega predstavljamo zgodbe ljudi, ki jim je evropska kohezijska politika spremenila življenje.
 
Več informacij o evropski kohezijski politiki v Sloveniji je na voljo na naslovu https://www.eu-skladi.si/.

Vsebina filma ne odraža nujno uradnega mnenja Evropske unije. Za navedene informacije in mnenja so odgovorni izključno avtorji filma.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice