Ptujski glasbenik David Matići je predstavil nov, praznično navdihnjen glasbeni videospot z naslovom Posebno doživetje. Ste si pevca že ogledali v podobi Božička ali škrata?

David Matići, znan tudi kot CheeCha, je svojo glasbeno pot začel s hip hopom, nadaljeval pa predvsem s funkom, soulom in popom. Pred leti ga je širša slovenska javnosti spoznala tudi kot finalista televizijskega šova Slovenija ima talent. Ta mesec je posnel svoj drugi videospot.

»Za snemanje skladbe Posebno doživetje sem se odločil zaradi primanjkovanja slovenske božične glasbe oziroma praznične glasbe v slovenskem jeziku. Želel sem obuditi prazničnih duh,« je povedal David Matići.

Avtorsko skladbo Posebno doživetje je glasbenik sproduciral sam, sam je tudi napisal besedilo in glasbo. Scenografijo sta postavila skupaj z ženo Nađo Vukasović, videospot sta posnela in režirala sama.

Pri nastanku spota so pomagali še Teo Aničić, Luka Tralić in Alex Kondrič.

Foto: David Matići, Posebno doživetje

»Posebno doživetje se vedno ponovi,
vsako leto znova srce nam zažari,
čigava je ta moč, da sklene se obroč,
miru in zdravja, sreče si želimo vsi!«

David Matići: Posebno doživetje

Foto: David Matići, Posebno doživetje

Posebna doživetja CheeCha pripravlja tudi za novo leto 2020

David Matići pravkar pripravlja novo skladbo, ki bo luč sveta ugledala prihodnje leto - morda že januarja. Tudi zanjo bo posnel videospot. 

»Pesem je v hrvaškem jeziku, naslovil sem jo Petsto kilometara oziroma v slovenščini Petsto kilometrov. Govori o razdalji med Ptujem in Splitom, od koder je doma moja žena. Zamisel za balado s pridihom glasbe iz osemdesetih let prejšnjega stoletja sem dobil med vožnjo med obema mestoma,« je razkril ptujski glasbenik.

Foto: osebni arhiv

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice