FOTO in VIDEO: gov.si
Oglejte si, kako so posodobili železniško progo, ki nas povezuje z državno mejo.

Med lanskim in letošnjim avgustom je na območju Podravja potekala 44 milijonov evrov vredna nadgradnja železniškega odseka Pesnica–Šentilj–državna meja.

Kot smo poročali, je v okviru del bila nadgrajena obstoječa železniška proga v dolžini 11 kilometrov, ki je zajemala tudi nadgradnjo železniških postaj Pesnica in Šentilj. Glavnina del na odpri progi je bila izvedena v okviru 50-dnevne popolne zapore železniške proge. Ta je trajala od 26. oktobra do 15. decembra lani.

Železniški odsek so nadgradili v okviru projekta nadgradnje železniške proge Maribor–Šentilj, ki je sofinanciran z evropskimi sredstvi iz kohezijskega sklada v višini 101 milijon evrov.

V času del so v Direkciji Republike Slovenije za infrastrukturo v želji, da bi javnosti prikazali obsežnost in intenzivnost gradnje in celotne nadgradnje odseka, posneli tudi dva filma, ki so ju danes objavili na svoji uradni spletni strani.

Daljši video prikaz poteka nadgradnje železniškega odseka Pesnica–Šentilj–državna meja s primerjavo stanja lani in letos si oglejte spodaj:

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Nepotrebna nad… (nepreverjen)

s katero so pridelali 44 miljonov dolgov

Mari-bor-čan (nepreverjen)

Odličen video. Moderna proga. Zelo zanimivo je videti kako se gradi železniška proga. Pohvale.
Komentar zgoraj pa tipično slovenski, Nič ni nikoli dobro. Sam negativizem. Uboga je država s takimi državljani.

Starejše novice