Naj vam dan polepšajo muzikalični osnovnošolci, ki glasbo izvabljajo tudi iz pečice, drevesa in koša za smeti.

Na Osnovni šoli Podlehnik so se v času epidemije koronavirusa domislili prav posebnega pevskega izziva. »Ostani doma in si zapoj,« so pozvali tudi vse ostale.

Pod vodstvom mentorja Jakoba Feguša so posneli skladbo s pomenljivim naslovom Heal the world oziroma Ozdravimo svet priljubljenega Michaela Jacksona.

Prisluhnite!

Vir: Osnovna šola Podlehnik

Zaigrati je mogoče tudi na pečico

Učenci so z mobilnim telefoni doma posneli najprej avdio in nato še videoposnetke svojega petja. Nekateri niso samo zapeli, temveč tudi zaigrali na klavir, kitaro, prečno flavto, pečico, košarkarski koš, drevo in celo koš za smeti.

Glasbeni uspešnici iz leta 1991 so dodali še svoje rock in rap interpretacije, pri vsem skupaj pa jih je spremljala še mačka.

Vir: Osnovna šola Podlehnik

Na glasbenike ponosen tudi župan

»Iz posnetkov učencev je nastal video, ki spodbuja ustvarjalnost otrok v času izolacije. Hkrati video spodbuja otroke k ohranjanju narave za svojo lepšo prihodnost,« so sporočili z Osnovne šole Podlehnik.

Na prav poseben izziv se je že odzval tudi župan občine Podlehnik Sebastian Toplak: »Bravo, učenci Osnovne šole Podlehnik, za lepo spodbudo, in čestitke mentorju. Skupaj, vendar narazen, bomo zmogli.«

Vir: Osnovna šola Podlehnik
Vir: Osnovna šola Podlehnik

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dan zemlje (nepreverjen)

👍

Starejše novice