Matic Košec na tekmi s Koprom (foto: FPA, Tomaž Primožič).
Rokometaše mariborskega Branika v soboto ob 18. uri čaka prva domača tekma v novi sezoni Lige NLB. V dvorano Tabor prihaja novinec v ligi MRK Ljubljana.

Po dveh gostovanjih na Obali se bo zasedba, ki jo vodi Siniša Markota, prvič predstavila v štajerski prestolnici. 

Vijoličasti so sezono začeli z zmago proti Izoli in tesnim porazom proti kvalitetnemu Kopru. Tudi v areni Bonifika so bili Mariborčani vse do konca v boju za poln izkupiček, a v odločilnih trenutkih naredili preveč napak.

Priprave na tretji test v novi sezoni so potekale mirno in po ustaljenem ritmu. MRK Ljubljana je ekipa, ki je v zadnjih dveh letih zelo napredovala in se iz tretje lige prebila vse do Lige NLB. Ekipo iz prestolnice vodi Bojan Čotar, ki ga Markota zelo spoštuje.

»Na vsako tekmo se pripravljamo enako. Vsakega nasprotnika spoštujemo in jemljemo skrajno resno. Ljubljana je novinec v ligi, v zadnjih dveh sezonah pa je klubu uspel ogromen napredek, saj so se iz 3. lige prebili v Ligo NLB. Gre za mlado ekipo, ki pa izkušnje črpa iz Mihe Tomšiča. On je tudi vodja ekipe. V prejšnjem krogu so osvojili prvo točko v Ligi NLB, zato bodo v Maribor prišli sproščeni in z željo, da se pokažejo v najboljši luči. Zelo cenim tudi kolega Čotarja, vsi v klubu pa se zavedamo, da nas čaka težka tekma. Samo z maksimalnim pristopom in koncentracijo bomo prišli v položaj, da se bomo ob koncu tekme veselili mi,« o sobotnem testu razmišlja trener Maribora.

Ljubljančani so sezono začeli s porazom proti Gorenju iz Velenja, v prejšnjem krogu pa remizirali z Izolo in se razveselili prve točke med slovensko rokometno elito.

Igralci se povratka navijačev zelo veselijo

V dvorano Tabor se v soboto vračajo tudi navijači. Tekmo bo lahko s tribun pospremilo 300 rokometnih navdušencev, a morali bodo upoštevati vse predpise za zagotavljanje varnosti - maska, primerna razdadlja in razkuževanje rok.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice