Slika je simbolična.
Pospravite imetje, vozila pod streho! Izdano opozorilo za nevarnost neurij s točo.

Agencija Republike Slovenije za okolje je izdala vijoličast alarm za verjetnost trenutnega pojavljanja toče za območje Podravja.

Vremenoslovci Agencije Republike Slovenije za okolje so sicer napovedali, da nas bo zvečer in ponoči od severa dosegla hladna fronta z nevihtami. V nedeljo zvečer in v noči na ponedeljek bodo ob nevihtah možna krajevna neurja z močnimi nalivi, sunki vetra, ni izključen tudi pojav toče.

Do ponedeljka zjutraj se bo vreme umirilo.

Vir: ARSO
Vir: ARSO

Kot so zapisali na Facebook profilu Neurje.si, je na območju Pohorja, Slovenj Gradca in Velenja z okolico nastal sistem neviht, ki se razvija in krepi. Nevihte potujejo v smeri Podravja. 

Možna so močna neurja s točo, silovitimi nalivi in vetrom. 

Dodajajo, da bodo nevihte zvečer in ponoči nastajale tudi nad severno Italijo in se najverjetneje združile v nevihtni sistem, ki lahko iznad Furlanije – Julijske krajine doseže zahodno Slovenijo ter nadaljuje pot proti vzhodu. 

»Ob tem največjo nevarnost predstavljajo močni sunki nevihtnega piša, intenzivni nalivi in številni udari strel. Kakšna nevihta zjutraj ni izključena tudi na jugu države, a se bo zjutraj ozračje povsod postopno umirilo,« so zapisali. 

Najmanj možnosti za nevihte bo na skrajnem jugozahodu Slovenije.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice