FOTO: Mediaspeed
Kupec mora v skladu s pogodbo kupnino plačati do 15. februarja. Šele tedaj bo posel zaključen.

Stečajni upravitelj propadlega mariborskega vinarskega podjetja Vinaga Simon Prelogar je sprejel na milijon evrov zvišano ponudbo družbe Metalka Commerce, ki sicer sodi pod okrilje poslovneža Marjana Pišljarja.

Kot je povedal Prelogar, je bila to edina zvišana ponudba, ki jo je prejel, pogodbo s kupcem pa bo podpisal že v ponedeljek, poroča STA.

Zadnjo besedo bo imelo mariborsko sodišče

Medtem ko se je Raiffeisen banka kot ločitveni upnik že strinjala s prodajo v višini milijona evrov, bo po podpisu pogodbe zadnjo besedo imelo mariborsko sodišče. Če slednje ne bo imelo pripomb, mora kupec v skladu s pogodbo kupnino plačati do 15. februarja.

Prelogar je decembra prejel šest ponudb. Ker banka s ponudbami ni bila zadovoljna, je stečajni upravitelj ponudnike pozval k oddaji zvišanih zavezujočih ponudb in plačilu 50.000 evrov varščine.

Kupnina je bistveno nižja od 1,96 milijona evrov, ki jo je na dražbi oktobra 2017 ponudil ameriški poslovnež James Lukežič. Ta je takrat celo že podpisal pogodbo, a pozneje ni poravnal kupnine. Z njim še vedno teče sodni postopek, saj zahteva vračilo 180.000 evrov vplačane varščine.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice