1. julija bo že peto leto v objemu zelenega Pohorja potekala tekaška prireditev Brave Run.

Na Mariborskem Pohorju bo tudi v poletnih mesecih živahno, saj bodo organizirane številne prireditve. Tako bo Pohorje 1. julija ob 12. uri že peto leto zapored prizorišče tekaške prireditve Brave Run oziroma Tek pogumnih. Pri organizaciji te prireditve sodeluje upravitelj Mariborskega Pohorja, zato bo dogodek prvič prirejen pod imenom Visit Pohorje Brave Run.

»Udeležencem dogodka Brave Run želimo dokazati, da je premagovanje ovir na progi podobno premagovanju ovir v vsakdanjem življenju in da se lahko ob tem tudi zabavajo. Naš cilj je, da tekmovalci v sebi odkrijejo moči in sposobnosti, ki jih še niso poznali,« je ob tem povedal organizator Jože Perčič in dodal, da je v minulih letih na prireditvi Brave Run sodelovalo že približno 2000 ljudi.

Kaj je Tek pogumnih?

Pri Brave Run ne gre za običajno tekaško preizkušnjo, saj morajo udeleženci med samo preizkušnjo premagati tudi različne ovire in prepreke. Na progi se soočajo z vodo, blatom, naravnimi ovirami Pohorja, vrvmi ter jamami. Tako poleg tekaških sposobnosti, tekmovalci še preizkušajo svojo vzdržljivost, spretnost, moč, ravnotežje ter timski duh. Primerna je za športnike, rekreativne športnike ter tiste, ki želijo preizkusiti nekaj novega.

Dve tekaški progi

Udeleženci bodo imeli možnost izbirati med dvema različnima progama. Prva proga bo dolga pet kilometrov in bo vsebovala 20 ovir, pri drugi, daljši progi pa se preteče dva kroga, kar pomeni, da je proga dolga 10 kilometrov in vsebuje 40 ovir.

Pred začetkom preizkušnje pa bo dopoldan potekal tudi otroški Visit Pohorje Brave Run, ki bo v treh starostnih kategorijah ter z raznimi ovirami, ki bodo prilagojene otrokom.

Na prireditvi Visit Pohorje BraveRun organizatorji pričakujejo od 400 do 500 udeležencev, ki se bodo lahko prijavili kot posamezniki ali skupine žensk, moških ali mešane ekipe. Start in cilj proge bo ob spodnji postaji krožno kabinske žičnice. Na progi bodo nameščene nekatere ovire, ki so jih že imeli v preteklih izvedbah, nekaj pa bo novih, ki bodo presenetile tekmovalce.

»Že ob predstavitvi naše nove blagovne znamke Visit Pohorje smo napovedali, da želimo pod njenim okriljem povezati tudi različne aktivnosti in dogodke na Mariborskem Pohorju. Zato smo se z veseljem priključili k organizaciji prireditve Brave Run, ki po novem nosi tudi ime Visit Pohorje,« pa je ob tem še dejal vodja marketinga v podjetju Marprom Dominik Dukarić.

Foto: Facebook stran Visit Pohorje

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice