FOTO: Mediaspeed
Kot smo poročali, je dolgoletno direktorico Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor Heleno Cvikl premagala Tanja Angleitner Sagadin. A nato je presenetilo še opozorilo pristojnega ministrstva o domnevnih nepravilnostih v postopku imenovanja.

Svet zavoda na začetku marca presenetljivo ni podprl novega mandata Cviklovi, ki šolo vodi že 19 let in v javnosti velja za zelo uspešno, ampak je največ glasov po poročanju časnika Večer dobila njena edina protikandidatka za mesto direktorice Tanja Angleitner Sagadin, predavateljica angleščine.

Inšpektorat Republike Slovenije za šolstvo in šport pa je nato uvedel inšpekcijski postopek zoper VSGT Maribor zaradi dvoma v popolno zakonitost izvedbe postopka imenovanja direktorja, ker sta v postopku imenovanja sodelovala dva predstavnika študentov v svetu zavoda, ki nista bila zakonito, torej neposredno in tajno, izvoljena. Mandata teh dveh članov zavoda sta po sklepu inšpektorata tako sporna.

Minister za izobraževanje, znanost in šport Jernej Pikalo je nato na svet zavoda VSGT Maribor poslal dopis, v katerem je pozval, da »zaradi ugotovljenih nepravilnosti najprej izpolnijo odrejene ukrepe pristojnega inšpektorata ter storijo vse potrebno, da nad postopkom imenovanja direktorja ne bo že v izhodišču podanega dvoma glede zakonitosti odločanja sveta zavoda«.

V omenjenem dopisu je še navedel, da lahko svet zavoda »v izogib dvomom ali morebitnim sodnim postopkom v zvezi z imenovanjem novega direktorja zavoda postopek javnega razpisa tudi ponovi«.

Svetniki odločili ponoviti razpis

Tako so se svetniki VŠGT odločili ponoviti razpis za izbiro nove direktorice, poroča Radio Maribor, saj bi se lahko v nasprotnem primeru ukvarjali s pravnimi posledicami. Sedaj od vodstva šole pričakujejo ponovitev teh volitev, pri tem pa so tudi opozorili, da so študentski predstavniki v svet zavoda voljeni že 19 let po istem postopku, česar pa ni nihče problematiziral.

Ponovljenega razpisa pa ne bo mogoče končati pred 5. majem, ko se konča mandat Helene Cvikl in tako bo takrat postala vršilka dolžnosti Angleitner Sagadinova.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Katja7 (nepreverjen)

A se ne more sprijazniti,da je dobila brco v rit.Bodo tako dolgo ponavljali volitve,da bo koncno izsilila svoj cilj?Pokvarjeno in bolano.Cca 10 ljudi pa menda ve,kako glasovati.Je treba sprejeti tudi poraz in se postaviti na realna tla.Logicno,da se bori za pozicijo,botoks,polnila in preseravanje stanejo.Ce je vec nocejo,naj se sprijazni.Vsak je nadomestljiv.S tujim ku.... je pa lahko mahat po koprivah.Saj ni sama nic financirala.

LudiRudi (nepreverjen)

To pa že spominja na turško demokracijo ! Tako dolgo boste volili ,da se boste pravilno odločili ..........jasno !

Starejše novice