Slika je simbolična (foto: Miloš Vujinović).
Mariborski policisti poročajo o dogajanju v preteklem dnevu.

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes prejel 242 klicev, od tega 97 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

V opisanem času so obravnavali tudi:

  • 16 kaznivih dejanj,
  • 12 prometnih nesreč I. kategorije,
  • dve prometni nesreči II. kategorije, v katerih sta se dve osebi lahko telesno poškodovali,
  • 15 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 13 na javnem kraju in dve v zasebnem prostoru.

V Mariboru na delu vlomilci

Neznani storilec je 18. marca, med 18. in 21. uro, v naselju Maribor vlomil skozi okno v hišo. Odnesel je več predmetov in pri tem po nestrokovni oceni povzročil za 25.000 evrov materialne škode.

Neznani storilec je 18. marca, med 12. in 12.30, uro v naselju Maribor vlomil skozi vhodna vrata v stanovanje, odnesel več predmetov in pri tem po nestrokovni oceni povzročil za 2000 evrov materialne škode. 

Policisti bodo v obeh primerih podali kazensko ovadbo na okrožno državno tožilstvo v Mariboru.

Odklonil preizkus alkoholiziranosti

Policisti Policijske postaje Ormož so intervenirali v zasebnem prostoru na območju Ormoža. Da so zagotovili red in mir so kršitelja pridržali do iztreznitve.

Policisti Policijske postaje Ptuj so na območju občine Markovci imeli v postopku voznika osebnega vozila, ki je odklonil preizkus alkoholiziranosti. Na podlagi Zakona o pravilih v cestnem prometu mu je bilo odrejeno pridržanje.

Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na Okrajno sodišče na Ptuju in izdali so mu plačilni nalog.

Vozil brez vozniškega dovoljenja in napihal

Policisti Policijske postaje Šentilj so na območju Šentilja ustavili voznika osebnega avtomobila. V postopku je bilo ugotovljeno da ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja.

Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti z indikatorjem alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal 0,90 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so vozniku zasegli vozilo in bodo podali obdolžilni predlog na Okrajno sodišče Maribor.

Policisti Policijske postaje Podlehnik so imeli v postopku voznika osebnega vozila, ki ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so vozniku zasegli vozilo in podali bodo obdolžilni predlog na Okrajno sodišče na Ptuju.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
G.Golob premier (nepreverjen)

Vedno južni pritepenci na delu.Vse izgnati iz slovenije.
Lep pozdrav od vašega G.Goloba vladarja svobode časti in pravice.

Starejše novice