Slika je simbolična.
Zaradi preventivne dezinfekcije pitne vode na območju Mestne občine Maribor in drugih občin, ki jih s pitno vodo oskrbuje Mariborski vodovod, bo imela voda morda vonj po kloru. Toda to ne bo vplivalo na kakovost vode.

Uporabnike pitne vode na območju Mestne občine Maribor in drugih občin, ki jih s pitno vodo oskrbuje Mariborski vodovod, obvešča, da se bo od srede 16. junija do predvidoma srede 30. junija, izvajala preventivna dezinfekcija pitne vode.

Dezinfekcija bo potekala na celotnem območju Mestne občine Maribor, občine Ruše ter občine Selnica ob Dravi, v delu, kjer se ta običajno ne izvaja. 

»Namen preventivne dezinfekcije, ki jo izvaja Mariborski vodovod do dvakrat letno je preprečiti razvoj mikroorganizmov v vodovodnem sistemu, ki bi lahko eventualno poslabšali kakovost pitne vode,« pojasnjujejo na Mariborskem vodovodu.

Voda tudi v času dezinfekcije pitna

Izbran čas preventivne dezinfekcije sovpada s pričakovanimi vremenskimi razmerami in preprečitvijo razvoja mikroorganizmov v vodovodnem omrežju in pri uporabnikih.

Ukrep je začasen in ne vpliva na kakovost pitne vode, poudarjajo. Voda bo tudi v času izvajanja preventivne dezinfekcije zdravstveno ustrezna, primerna za pitje, pripravo hrane in osebno higieno.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice