Javna služba odvoza in hrambe nepravilno parkiranih ter zapuščenih vozil v Mestni občini Maribor bo s ponedeljkom prešla pod okrilje podjetja Marprom. Ob tem bo Marprom prevzel tudi upravljanje s parkirnimi avtomati v belih conah.

Za odvoz nepravilno parkiranih avtomobilov, ki ga odrejajo medobčinski redarji, je doslej skrbelo podjetje Nigrad. Od 18. maja bo za odvoz nepravilno parkiranih vozil skrbel Marprom.

Cena odvoza ostaja enaka

Kot po zatrdili na Marpromu, bo kljub spremembi strošek odvoza s »pajkom« ostal enak, in sicer 100 evrov.

Spremenila se bo lokacija, kamor bodo »pajki« odpeljali avtomobile. Ti bodo odslej na lastnike čakali na Mlinski ulici 1, tik ob glavni avtobusni postaji. Avtomobile bo možno prevzeti po plačilu 24 ur na dan.

Vir: Marprom

Pred odvzemom avtomobila se bo treba oglasiti dispečerski hiški na vstopu na postajo, kjer bomo prejeli izdano odredbo Medobčinskega redarstva o odvozu.

Lažja dostopnost do odvoženih avtomobilov 

Ena od prednosti nove lokacije, kamor bo pajek odvažal nepravilno parkirane avtomobile, je boljša dostopnost, saj se nahaja v neposredni bližini centra mesta. Prav tako na glavno avtobusno postajo vozijo skoraj vse linije mestnega potniškega prometa.

Vir: Marprom

Marpromu tudi upravljanje s parkirnimi avtomati v belih cona

Ob odvozu s »pajkom« je Marprom dobil v upravljanje še 59 parkirnih avtomatov v belih conah. Njihovo vzdrževanje je bilo do sedaj prav tako v domeni Nigrada. 

Za vsa vprašanja, povezana z odvozom avtomobilov, bodo lastnikom na voljo telefonski številki 02 235 02 27 in 041 309 710 ter e-naslov [email protected].

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Default (nepreverjen)

Majhenic je znani piz*o lizec

če ge va ra (nepreverjen)

Zelo sem srečen, da živim v majhnem kraju na deželi. Čist zrak, mir in brez norosti, ki so se navlekle v velika mesta.
Urbanisti so že leta nazaj pozabili, da obstajajo vozila. Taka in drugačna. Skladno s tem bi morali predvidevati in načrtovati mesta.
Sedaj so pa problemi, ker je parkirišč manj, kot je vozil. In potem so se v večini mest spomnili, da še dodatno kasirajo od ljudstva. Na razlilne načine z raznimi parkirninami in podobno. Ljudem pa oprali možgane, da je pač vse treba plačat.
Pa ljudje so z davki, prispevki, samoprispevki in še čem določene stvari že stokrat preplačali.
Potem se pa še najdejo razna podjetja in posamezniki, ki hočejo še kaj pokasirat in se naredi nekaj, kar spet ljudje plačajo.
Ko sem še v bivši državi veliko hodil v LJ so mi prijatelji povedali, kako parkirati avto, da ti ga pajek ne more odnesti.
Sedaj na srečo nimam več teh problemov. V kakšno večje mesto zaidem še občasno po nakupih. In vse boljše večje trgovine imajo tudi poskrbljeno za parkiranje. Trgovci si lahko uredijo. Občine in država pa nič.
Nihče se ni našel, da bi te stvari okrog odvoza s pajkom dal v kakšno ustavno presojo. Zelo sporno je, da nekomu odvzameš njegovo lastnino.
Če kdo naredi prekršek se ga kaznuje. Ni pa normalno, da mu odvzameš lastnino. Edino v primeru, da je ogrožena prometna varsnot se v skrajni sili lahko premakne vozilo, ki ogroža varnost.
Za razne občinske službe je to španska vas in jim je važno, da se kasira. In še kak njihov prijatelj, ki ima podjetje za odvoz zraven.
Mestni redarji in tisti, ki upravljajo s pajkom imajo srečo, da takih, kot sem jaz ne srečajo.

Starejše novice