Policisti bodo v noči iz 11. na 12. november izvajali poostren nadzor voznikov.

V noči iz 11. na 12. november bodo policisti na celotnem območju Policijske uprave Maribor izvajali obsežen poostren nadzor voznikov po metodologiji “Promil”. Namen nadzora je zmanjšanje deleža povzročiteljev prometnih nesreč, ki so pod vplivom alkohola, drog in drugih psihoaktivnih snovi ter zmanjšanje števila nesreč, pri katerih je kot sekundarni dejavnik prisoten alkohol, droge ali druge psihoaktivne snovi.

Na območju PU Maribor so v letošnjem letu obravnavali kar za 6 odstotkov manj prometnih nesreč kot v enakem obdobju lanskega leta. 

Največ nesreč zaradi alkohola

Zaskrbljujoč podatek je, da je na območju PU Maribor delež alkoholiziranih povročiteljev prometnih nesreč izredno visok, znaša kar 10,1 odstotka. Največji je bil delež alkoholiziranih povročiteljev pri prometnih nesrečah s smrtnim izidom, pri katerih je znašal 46,2 odstotka, prav tako pa je visok tudi pri nesrečah s hudimi telesnimi poškodbami. Največ povzročiteljev je bilo pod vplivom alkohola pri nesrečah, ki so se zgodile zaradi neprilagojene hitrosti ali nepravilne smeri vožnje.

Policija zato, še posebej v času martinovanja, svetuje voznikom, da se naj ne odločijo za vožnjo pod vplivom alkohola ter da prilagodijo hitrost vožnje stanju in razmerah na cesti. Prav tako pa, da so pozorni predvsem na pešce.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice