Pred točno mesecem dni smo pisali o kriminalistični preiskavi, ki bi naj pretresala Univerzitetni klinični center, zaradi domnevno izginule opreme. V preiskavo naj bi bil vključen tudi vodja skladišča Matej Španinger, ta se je sedaj odzval na navedbe.

Kot je prvi poročal portal Necenzurirano, naj bi kriminalisti preiskovali, kam je iz skladišča Univerzitetnega kliničnega centra Maribor izginila večja količina medicinskih pripomočkov in opreme.

Da naj bi šlo za točne podatke in da kriminalistična preiskava poteka, so po njihovem poročanju potrdili tudi v samem kliničnem centru.

Spomnimo ...

V jedru same preiskave naj bi bilo skladišče konsignacijskega materiala, v katerem so tudi umetne kolčne proteze in drug tehnični material za operacije na okostju.

Že omenjeni portal je poročal, da je leta 2017 skladišče zalila podtalnica, zaradi česar naj bi vodja skladišča Matej Španinger zahteval, da se material zaradi možnosti kontaminacije izloči iz uporabe in uniči.

Medicinski material, ki naj bi ga izločili iz uporabe, tudi uničili, pa naj bi kmalu začel izginjati in domnevno uporabljati tudi pri zasebnikih

»Ko so v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor opazili, da se evidence v skladiščih ne ujemajo z dejanskim stanjem, so uvedli notranji nadzor. Čeprav še ni končan, je po neuradnih informacijah že ugotovil, da med dokumentacijo manjkajo ustrezne prevzemnice in dobavnice, iz katerih bi bilo razvidno, kam so v preteklosti izginili materiali in oprema. Zaposleni v skladiščih in zdravniki z dostopom so namreč vodili lastne evidence, ki jih je mogoče spreminjati,« poroča Necenzurirano.si.

Po njihovih informacijah naj bi kriminalisti zaradi sumov odtujevanja večje količine medicinskih pripomočkov in opreme iz skladišča preiskovali Španingerja, ki je že več kot leto dni v bolniškem staležu. 

Preiskava v mariborski bolnišnici naj ne bi potekala

Zdaj se je oglasil Španinger, ki trdi, da gre pri omenjenih navedbah do številnih neresnic in je nad njimi začuden. Kot trdi, niso zaposleni v centru za odnose z javnostmi Univerzitetnega kliničnega centra Maribor novinarjem in medijem pošiljali nobenih sporočil ali odgovorov na vprašanja v sklopu omenjene tematike.

Po njegovih informacijah preiskava ni v teku, prav tako Španinger zagotavlja, da ni zahteval, da se material zaradi možne kontaminacije izloči iz uporabe in uniči. Tako je po njegovih navedbah izločitev medicinskega materiala, kljub končnim rezultatom Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano, ki so pokazali, da je material primeren za nadaljnjo uporabo, zahtevala vodja Enota za obvladovanje bolnišničnih okužb Univerzitetnega kliničnega centra Maribor.

Španinger še dodaja, da notranje revizije niso pokazale nobenih nepravilnosti ali razlik, za samo skladiščenje in proces izdaje materiala pa je v mariborski bolnišnici odgovorna predstojnica centralne lekarne

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice