Kot kaže se bodo dela v Radmožancih nadaljevala. Dunja Lešnik nam je v telefonskem pogovoru povedala, da so se z Judit Vido Bukovec dogovorili, da skupaj nadaljujejo s projektom.

Žalostna zgodba 11-letne Zale in njene mame Judit iz Radmožancev, ki sta živeli v nevzdržnih razmerah, se je v začetku tedna zasukala v neželjeno smer. Zaradi spora in domnevne nehvaležnosti, so se prostovoljci umaknili, vodja projekta Dunja Lešnik je bila povsem razočarana. 

Kot vse kaže, pa je zgodba dobila nov preobrat. Sprti strani sta očitno zgladili spore, kar nam je v telefonskem pogovoru zaupala tudi Lešnikova. Dela v Radmožancih se nadaljujejo predvsem zaradi 11-letne Zale.

"Z možem sva se po dolgem razmisleku, glede na to, kaj se je dogajalo v zadnjih dneh, odločila, da nadaljujemo z deli. Odločila sva se ukrepati v prid otroku. Po dolgem razmisleku in dokončni odločitvi, sem nato poklicala gospod Judit in ji dejala, da bova midva s Simonom vse, kar se je dogajalo, požrla in nadaljevala z delom. Poudarila sem, da to ne počneva zaradi nje ali njenega partnerja, ampak zaradi Zale. Želiva ji omogočiti dostojno življenje".

S partnerjem sta postavila samo en pogoj.

"Gospa Judit se je s tem strinjala, najin pogoj pa je bil, da se javno opraviči vsem donatorjem. Nama se ni potrebno opravičevati, donatorjem pa. Včasih se očitno morajo zgoditi takšne stvari, da se ljudje potem zavejo, da enostavno brez vodje projekta tudi ne gre in lahko stvari obstanejo".

Njen partner se je vrnil v Radmožance

Ker so nesoglasja razrešili, se je partner Dunje Lešnik že danes vrnil v Radmožance, kjer nadaljujejo z deli. Z Judit sta se že pogovorila in se en drugemu opravičila.

"Moj mož je že od danes zjutraj v Radmožancih. Z gospo Judit sta se pogovorila in se opravičila en drugemu. Moj mož se je opravičil zaradi keramike, oziroma zaradi tega, kako je bila položena na določenih mesith. Je pa res, da se keramika ni polagala na izravnalno maso, saj so želeli, da se čimprej položi".

Z deli želijo zaključiti v naslednjih desetih dneh, saj so Zali obljubili, da bo v novo šolsko leto krenila iz nove, prenovljene hiše.

"Res je, imamo še nekaj manj kot deset dni časa, da Zalo iz novega doma pospremimo v šolo. Tudi glede pohištva, ki čaka v Murski Soboti, se zdaj gospa strinja. Največjo težavo je predstavljala kuhinja, ker si je izbrala kuhinjo v obliki črke L. Sama sem nato v Lesnini videla, da je ta kuhinja brez kuhinjskih aparatov. Zato sva z možem sklepala, da je bolje, če vzamemo blok kuhinjo, kjer so zraven tudi vsi gospodinjski aparati".

Za komentar smo poklicali tudi Judit Vido Bukovec, ki pa se na naš klic za zdaj še ni odzvala. Kot vse kaže, se bo zgodba v Radmožancih vendarle končala s srečnim koncem.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice