V Malečniku bo v petek tradicionalni dogodek Sadje in vino, s katerim izrazijo veselje nad darovi narave. Vzdušje bodo letos razgreli Modrijani.

V naših krajih že omamno diši po jeseni. Kot pravijo na Turističnem društvu Šempeter Malečnik-Ruperče je to najlepši čas v letu, čas, ko se oči spočijejo ob jesenskih barvah narave. 

»Tudi pri nas smo že bili pridni, sočno sadje počiva v »kištah«, grozdje je pobrano in kmalu bo v kleteh živahno brbotalo,« naštevajo razloge za praznovanje. 

Čas mladega vina in jesenski dobrot bodo v Malečniku še posebej bučno obeležili. Vrača se namreč priljubljena prireditev Sadje in vino, ko jih bodo obiskali Modrijani. 

Prireditev Sadje in vino z Modrijani bo ta petek, 21. oktobra, ob 18.00 ob prostorih Krajevne skupnosti Malečnik-Ruperče. Karte je mogoče kupiti v predprodaji ali na dan dogodka.

Obiskovalcev ne bodo razveseljevali le priljubljeni glasbeniki, ampak se jim bodo predstavili tudi vrhunski lokalni vinarji in sadjarji. 

Za žlahtno kapljico bodo poskrbeli Vina Peperko, Vina Oskar, Hiša vin Mak, Emil vino - turistična kmetija, Vino in turizem Protner, Hiša Joannes Protner in Vina Škrlec. Za sadje pa družine Ferlinc, Liponik in Marko-Škerbot.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice