Slika je simbolična (foto: Jure Banfi).
Iščete stanovanje ali hišo? Nekaj nepremičnin v Mariboru in okolici bo v prihajajočih tednih mogoče kupiti na spletnih dražbah.

Trisobno stanovanje v središču Maribora

Na spletni dražbi bo mogoče kupiti stanovanje v prvem nadstropju poslovno-stanovanjskega objekta, ki se nahaja v mariborskem mestnem središču, natančneje na Ulici Slovenske osamosvojitve 5.

Stanovanje obsega 85,70 kvadratnih metrov uporabne površine. Parkirišča so urejena na javnih parkirnih mestih in podzemnih garažah v neposredni bližini. 

Objekt je bil zgrajen leta 1973, v objektu je dvigalo, ki je bilo obnovljeno pred tremi leti. Stanovanje je trisobno in ga sestavljajo predprostor, kuhinja z jedilnico, dnevna soba, ločene sanitarije, dve sobi in balkon. Ogrevanje stanovanja je centralno, s priklopom na skupno kotlovnico. 

Stanovanje je srednje vzdrževano, delno potrebno obnove. K stanovanju pripada uporaba kletnih prostorov in souporaba skupnih prostorov. 

Vrednost nepremičnine je ocenjena na 164.00 evrov. Izklicna cena znaša 115.000 evrov in se povečuje za najmanj 1000 evrov.

Stanovanje nad trgovinami s tekstilom 

Stanovanje se nahaja v prvem nadstropju stanovanjskega bloka na Pobrežju, ki je bil zgrajen leta 2009. V pritličnem delu so različne prodajalne tekstila in veliki prodajni prehrambni center 'Spar'. 

Stanovanje, ki se nahaja na naslovu Ulica Veljka Vlahoviča 66, meri 68,01 kvadratnih metrov. Pred vhodom v blok je večje število parkirnih mest za bližje trgovske lokale. K stanovanju spada tudi parkirno mesto v kletni skupni garaži, do katerega vodi zaprto stopnišče in osebno dvigalo. Stanovanje 

Vrednost nepremičnine je ocenjena na 29.333 evrov. Izklicna cena znaša 25.000 evrov in se povečuje za najmanj 500 evrov.

Stanovanje v večstanovanjskem objektu na Teznu

Novega lastnika bo na dražbi iskalo tudi stanovanje v večstanovanjskem bloku na Ulici Frana Kovačiča 13 s površino skupno površino 73,5 kvadratnih metrov.

Nahaja se v prvem nadstropju objekta, ki je bil zgrajen leta 1973. Leta 2013 je objekt doživel prenoco strehe in fasade. Pred vhodom je nekaj parkirnih mest za stanovalce. V neposredni bližini je avtobusna postaja in več trgovskih centrov. 

Vrednost nepremičnine je ocenjena na 33.600 evrov. Izklicna cena znaša 31.000 evrov in se povečuje za najmanj 500 evrov.

Hiša v okolici Maribora

Na dražbi bo mogoče kupiti tudi stanovanjsko hišo s pripadajočim zemljiščem na naslovu Hrenca 11b, V Krajevni skupnosti Malečnik - Ruperče. V pritličju stavbe so bivalni prostori. V kletni etaži je garaža in kotlovnica. Ogrevanje je radiatorsko, vendar je v kotlovnici odstranjen kotel. 

Površina zemljišča znaša 465 kvadratnih metrov. Dostop in dovoz ter okolica stavbe je že več let nevzdrževano in zato zaraščeno. 

Vrednost nepremičnine je ocenjena na 66.750 evrov. Izklicna cena znaša 53.000 evrov in se povečuje za najmanj 500 evrov.

Enodružinska hiša na Teznu

Na dražbi bo tudi enodružinska hiša - dvojček, ki stoji na naslovu Poljska ulica 8a. Nepremičnina se nahaja na območju, kjer prevladuje strnjena individualna gradnja enodružinskih hiš in poslovnih ter industrijskih objektov. Od središča Maribora je oddaljena okoli dva kilometra. 

Iz cenitvenega poročila izhaja, da je objekt v solidnem vzdrževanem stanju. Fasada je brez izolacije. Ogrevanje je na radiatorje in peč na olje. Okolje objekta je urejeno. 

Vrednost nepremičnine znaša 64.600 evrov. Izklicna cena na prvi spletni javni dražbi znaša 45.220 evrov in se povečuje za najmanj 1000 evrov.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
PanchoVilla (nepreverjen)

Pozabili ste napisat, da za 30 jurjev dobiš stanovanje s "stanovalcema", ki imata zapisano pravico bivanja do smrti ... eden od njiju je letnik 88 ...

Starejše novice