Trenutno se resda znojimo in tarnamo, toda še pred kratkim smo se spraševali, ali bodo ljubitelji kopanja letos sploh prišli na svoj račun.

Začetek poletja je zaznamovalo slabše, razmeroma nepredvidljivo vreme s pogostimi nevihtami in tudi same temperature se kar lep čas niso povzpele nad 30 stopinj Celzija. Neugodne vremenske razmere so najmočneje seveda občutili v letnih kopališčih.

Krajše krajevne plohe še ne zahtevajo nujno zaprtja, a ko se nebo temni že v dopoldanskih urah, vremenska napoved pa ne obeta izboljšanja, je velikokrat bolje – in kdaj tudi varneje – preprosto zapreti vrata. Četudi kopališče obratuje, pa obiskovalce velikokrat odvrnejo že črni oblaki.

Za tretjino slabše od lani

Več slovenskih kopališč se je letošnje poletje tako srečevalo z občutno slabšim obiskom – ponekod tudi z več kot tretjino manjšim.

Po poročanju Žurnala so upad med drugim opazili v Termah Ptuj, na kopališču Kodeljevo v Ljubljani in na letnem kopališču v Murski Soboti. Gorenjska plaža v Tržiču je zabeležila celo okoli 40 odstotkov manj kopalcev kot v istem časovnem obdobju lani.

Tudi kopališče Mariborski otok ni nobena izjema. Kot je za Mariborinfo povedal Aleš Antolinc so v mesecu juliju na Mariborskem otoku zabeležili 16 tisoč obiskovalcev, kar je za dobro tretjino manj kot v enakem obdobju lansko leto.

Tudi kopališče Mariborski otok ni nobena izjema. Kot je za Mariborinfo povedal Aleš Antolinc so v mesecu juliju na Mariborskem otoku zabeležili 16 tisoč obiskovalcev, kar je za dobro tretjino manj kot v enakem obdobju lansko leto.

Prva dva tedna v juliju je bilo zaradi muhastega vremena kopališče Mariborski otok skoraj ves čas zaprto.

V času vročinskega vala po tisoč kopalcev na dan

Če je bil julij zelo slab, je zelo prav prišel vročinski val, ki traja že skoraj dva tedna. V dobrem prvem tednu avgusta so tako na Mariborskem otoku zabeležili 7000 kopalcev. V dneh vročinskega vala tako na kopališču Mariborski otok zabeležijo tudi po 1000 kopalcev na dan.

Če bo vroče vreme vztrajalo še ves avgust bodo tako na Mariborskem otoku zlahka dosegli in tudi presegli številko 35 tisoč kopalcev, kot so jih zabeležili minulo leto, je za Mariborinfo še povedal Aleš Antolinc.

Če ne zdaj – kdaj?

Kislo vreme nam je torej kar nekajkrat pokvarilo poletno veselje. A naj bo to le opomin, da se z zabavo in sprostitvijo ne splača odlašati. Poletje ne čaka nikogar in minilo bo, kot bi trenil. 

Zato dobro izkoristite te vroče dni – le pripeki se ognite in poskrbite za dovolj tekočine.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice