FOTO: Vrtec Ivana Glinška Maribor, Enota Ribiška
Mestna občina Maribor namerava za 1,5 milijona evrov obnoviti in razširiti enoto vrtca, ki stoji poleg mariborske tržnice na Lentu.

Mestni svetniki so invsticijsko dokumentacijo za 1,5-milijonski projekt potrdili na zadnji seji, z eno od šestih enot Vrtca Ivana Glinška Maribor, imenovano Ribiška, pa želijo izboljšati bivalne pogoje v vrtcu in pridobiti dva nova oddelka. Trenutno je tam v štirih oddelkih nekaj manj kot 70 otrok, poroča STA.

Trenutna stavba je namreč dotrajana ter draga za vzdrževanje in obratovanje, medtem ko igralnice in sanitarije ne ustrezajo normativom, na razpolago pa ni niti ustreznega večnamenskega prostora in kabinetov za izvajanje individualne obravnave otrok.

FOTO: Vrtec Ivana Glinška Maribor, Enota Ribiška

Skoraj enkratna razširitev

Dodatne zmogljivosti bi tako zagotovili z dograditvijo dveh igralnic, s tem pa tudi razbremenili enoto Gregorčičeva - Krekova. Uporabne površine vrtca Ribiška se bodo s sedanjih 660 kvadratnih metrov povečale na več kot tisoč kvadratnih metrov.

Z gradbenimi deli naj bi pričeli avgusta, obnova pa naj bi trajala nekaj več kot leto dni. Tako bi otroci po napovedih mariborske občine v naslednjem šolskem letu že bivali v novem vrtcu. Stroške bodo krili s sredstvi iz občinske blagajne, pri čemer naj bi pol milijona evrov zagotovili v proračunu še letos, ostalo pa prihodnje leto. V predlogu proračunov, ki morata še skozi drugo branje v mestnem svetu, so ta sredstva predvidena.

Idejno zasnovo za obnovo so izdelali že leta 2014, ko se ga je nameravalo na tem območju najprej podreti in izgraditi novo Umetnostno galerijo Maribor. 

FOTO: Vrtec Ivana Glinška Maribor, Enota Ribiška

Ta del Lenta, znan kot Dravske Benetke, je v zadnjem času že doživel več sprememb na bolje. Zasebniki so uredili prej prazne prostore pri kopališču Pristan, mestna oblast pa je pred dnevi umaknila s tržnice razpadajoče dežnike. Še letos naj bi začeli z urejanjem nabrežja Drave in bližnjega Vojašniškega trga in Sodnega stolpa, zapisuje STA. 

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Po obnovi (nepreverjen)

… bo slabše …

Starejše novice