Kdaj ste za gazirano brezalkoholno pijačo, ki ste jo v lokalu popili s prijateljem, nazadnje plačali 15 evrov? Nekaj nesrečnih obiskovalcev Kmetijsko-živilskega sejma Agra je včeraj zaprepadeno zrlo v prav tak znesek.

Kot je razvidno iz priložene fotografije, eden izmed gostinskih ponudnikov na radgonskem sejmu, ki ga je včeraj slovesno odprl predsednik vlade Marjan Šarec, za pol litra točene Pepsi Cole zaračunava neverjetnih 7,5 evra.

Zasoljene cene so razburile goste, ki so fotografije računov objavili na spletu. Slike so nato hitro zaokrožile tudi na družbenih omrežjih. 

Priložnost za hiter zaslužek

Ob tem sicer velja poudariti, da to ni cena, ki bi se je na sejmu posluževalo več gostincev. Večina jih namreč tudi za hrano ponuja razumne cene. Cena obroka s prilogo in solato s približno 8 evri na primer nikakor ni pretirana za tovrsten dogodek.

Organizator Pomurski sejem nima neposrednega vpliva na cenovno politiko; gostinci samostojno oblikujejo svoje cenike in nekateri so očitno začutili, da je prisotnost na Agri izjemna priložnost za hiter zaslužek.

Gostinski ponudnik, pri katerem je nastala fotografija, je šele pred dvema dnevoma odprl s.p. in danes ob močno obiskanem dogodku krepko zasolil cene. Kot je razvidno iz javno dostopnih podatkov na Ajpesu, je bil vpis v poslovni register opravljen ravno minuli četrtek.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Katja7 (nepreverjen)

Zakaj me znesek ne preseneca.....tipicen primer mentalitete balkanskih kretenov.Dobit cimvec denarja za cimmanj ali nic dela.

Navijac (nepreverjen)

Kdo jim ga pa da..slo kreteni-)
Halo.pac ne kupis

In reply to by Katja7 (nepreverjen)

Renatka (nepreverjen)

Noooo...pa nismo na Hrvaškem pa ma so zasolili cene!!!

Jaja (nepreverjen)

Saj to nista dve koli. To je en liter Coca cole. Tudi malo prevec, samo drugi ponudniki tudi ne racunajo dosti manj. Mogoce kaksen euro. So na eni drugi spletni strani objavljeni tudi drugi ceniki.

Starejše novice