Kljub epidemiji koronavirusa bodo nekatere občine pričarale praznični duh svojim občanom. Med njimi je tudi občina Rače - Fram, ki bo letos razveselila 1200 otrok.

Na zadnji seji občinskega sveta občine Rače - Fram so potrdili idejo, da bodo del sredstev, ki se v letošnjem letu niso porabila za najrazličnejše prireditve, namenili otrokom kot božično-novoletno darilo v višini 50 evrov.

Denar v skupni vrednosti 63.000 evrov je vsota že odpadlih dogodkov in prireditev, med drugim pa je v to vsoto za obdaritev otrok vštet tudi del denarja iz proračunske postavke letošnjega silvestrovanja in okraševanja mesta. 

»Vsi smo v tem decembrskem času polni pričakovanj in vsi smo v tem času malo otroci in nam prija manjše darilo ali pozornost, zato smo se odločili, da ta sredstva, ki bi bila v normalnem letu porabljena, pač namenimo za pomoč staršem oziroma za darilo otrok. Tako da malo se bo videl ta božično-novoletni utrip, seveda precej manj kot prejšnja leta, ampak sem prepričan, da bo naslednji december takšen, kot smo ga bili vajeni do sedaj in da bo čez deset let to le še slab spomin,« pravi župan občine Fram - Rače Branko Ledinek

Denar namesto praznične okrasitve v dobrodelne namene

Podobno dobrodelni bodo decembra tudi v občini Gornja Radgona. 10.000 evrov sredstev, ki jih vsako leto namenijo za novoletno okrasitev mesta, bo tokrat šlo v dobrodelne namene.  

»Letos je padla ideja -  in jaz jo močno podpiram - da večino tega denarja, če ne skoraj vsega namenimo v dobrodelne namene. Ta trenutek pripravljamo seznam dobrodelnih organizacij, ki jim bomo to namenili,« pa pravi Stanislav Rojko, župan občine Gornja Radgona. 

Sicer pa čisto brez praznične okrasitve v Gornji Radgoni ne bodo. Pri mejnem prehodu bo stala smreka z lučkami, okrašena bo tudi okolica občinske hiše. Še ena lepa gesta prihaja s strani radgonskih gasilcev, ki bodo del okrasja brezplačno namestili v središču mesta in pričarali praznično vzdušje.

Kot pravi župan občine Gornja Radgona lučk v mestu res kaj dosti ne bo, bo pa denar, ki je bil prvotno namenjen za okrasitev mesta, letos namenjen prinašanju tistih lučk v domove, kjer te svetlobe ni. 

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Zikollino (nepreverjen)

Občine so v največji meri financirane iz proračuna, torej denarja davkoplačevalcev ... deljenje denarja otrokom, ni nič druga, kot hinavska samopromocija župana ... denar namreč pripada vsem občanom enako ... za recimo izgradnjo kanalizacije ali vodovoda ...

Navijac (nepreverjen)

SuperDobra gesta.Mislim,da obcina tudi solajocim daje neke zepnine ali nekaj podobnega.Pohvalno

Mimi123 (nepreverjen)

kljub dobremu namenu, se mi ne zdi ok, otroci že itak nimajo veliko od praznikov, sedaj bodo otroci, pa ne le oni, prikrajšani tudi za praznično vzdušje. Nimajo vsi toplega doma, ki je lepo, praznično okrašen.

Starejše novice