Študentski domovi Univerze v Mariboru med stanovalci začenjajo s projektom Zdrav življenjski slog, s katerim želijo prebuditi športno aktivnost mladih.

Da bi študente ozavestili o zdravem načinu življenja in pomembnosti redne športne aktivnosti, so v Študentskih domovih Univerze v Mariboru pripravili projekt »Zdrav življenjski slog v Študentskih domovih Univerze v Mariboru«. Strokovno usposobljeni voditelji – športni pedagogi in inštruktorji z licencami bodo študentom omogočili organizirano vodeno vadbo. Športne aktivnosti bodo potekale v sklopu športnih infrastruktur ŠD UM v telovadnici Tyrševa, v notranjih fitnesih v posameznih naseljih in v  fitnesu na prostem na Gosposvetski. Udeležba je za stanovalce Študentskih domov UM povsem brezplačna

Za dekleta pilates, zumba in VIIT

V telovadnici na Tyrševi ob ponedeljkih, sredah in četrtkih organizirajo skupinsko vodeno vadbo. Kot pove Tamara Farkaš so z obiskom zelo zadovoljni. »Telovadnica je polna, dekleta uživajo na zumbi, pilatesu in na treningih VIIT-a.«

Sreda in petek – dneva za fitnes

Srede in petki so rezervirani za fitnes. V fitnesih v naselju Gosposvetska, Lent in v Quadrotu imajo stanovalci možnost brezplačne uporabe fitnesa ob pomoči fitnes inštruktorja, ki jim je na voljo v dogovorjenem terminu. Pomaga jim pri spoznavanju z napravami v fitnesu in predaja osnovno znanje. Vabljeni tako začetniki brez predznanja kot tudi fitnes navdušenci.

Vabijo, da se jim pridružite

Projekt bodo Študentski domovi UM izvajali do konca študijskega leta. Želja pa je, da bi se prenesel tudi v naslednje leto. Termini bodo ostali do konca leta nespremenjeni. Se pa bodo – kot pravi Tamara Farkaš  – prilagajali vremenu. Sogovornica je prepričana, da bodo lahko načrtovane dejavnosti nemoteno izpeljali. V kolikor pa bo ponagajalo vreme, bodo dogodke prestavili pod streho. V vsakem primeru pa se bo do konca leta veliko športalo, zato vabijo stanovalce študentskih domov, da se jim pridružijo in izkoristijo možnost druženja ter vzdrževanja fizične kondicije ob športnem udejstvovanju.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice