V Mariboru so zaprte prav vse večje trgovine in poslovalnice trgovcev. Preverite, kaj je kljub prazniku vendarle odprto v Mariboru.

Za razliko od preteklih let je za trgovce tokratni Prešernov dan drugačen. Po novi uredbi obratovalnega časa ob nedeljah in praznikih, so vsa nakupovalna središča po državi danes zaprta. Zaprte so tudi druge trgovine, odprte pa so lahko le manjše trgovine v zasebni lasti, pekarne in bencinske črpalke.

Nova ureditev delovnega časa trgovcev namreč določa deset praznikov, ko morajo biti trgovine zaprte. Če pa bi vseeno bile odprte pa so trgovci upravičeni do 500 odstotkov osnovne plače. Uredbo spoštujejo vsi, 500-odstotna urna postavka pa se delodajalcem ne izplača.

Kaj je v Mariboru vendarle odprto?

A zaprte niso prav vse trgovine. Kdor nima kot glavne dejavnosti registrirane dejavnosti trgovine, lahko danes vseeno posluje, saj uredba ureja le trgovine. Tako lahko danes po Mariboru najdemo odprte pekarne in bencinske črpalke, pa tudi zasebne trgovine.

Zasebne trgovine so na dela prost dan lahko odprte, a v njih mora delati bodisi lastnik bodisi družinski član lastnika trgovine. Na Pobrežju na Jurančičevi ulici je do 21. ure odprt Market Korenček, na Ulici borcev v Brezju pa do 19. ure Market Betka.

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
BoKu (nepreverjen)

Praznik je praznik, brez izjeme. Zaradi mene pa si lahko Betka vtakne Korenček nekam...

Anonimen1239 (nepreverjen)

Koncno da je enkrat nekaj zaprto. Ta kruh si pa naj ljudje kupijo en dan prej. Dobeden nebo umr ker imajo tudi te delavke enkrat za praznik prosto. Sicer pa se naj spomnijo tistih ki nimajo kaj za jest kljub temu da so rgovine odprte.

Maraska (nepreverjen)

Super...brez kruha bomo tudi preživeli če ne, ga doma sami spečemo...pa še boljši je od kupljenega.

bela partizanka (nepreverjen)

Jaz sem šla po kruh in burek k Hasanu sladoljedaju

Starejše novice