Podali smo se na sejmišče radgonskega sejma in preverili cenike gostincev.

Danes smo pisali o bajnem znesku na računu za brezalkoholno gazirano pijačo, ki ga je nesrečnim gostom izstavil eden od gostinskih ponudnikov na Kmetijsko-živilskem sejmu Agra.

Za pol litra točene Pepsi Cole je mariborski gostinec zaračunal neverjetnih 7,5 evra. Fotografija računa v višini skupno 15 evrov za dve pijači se je hitro znašla na spletu in zaokrožila po družbenih omrežjih.
 

Preveri smo cene

Kot se je izkazalo, je gostinski ponudnik, pri katerem je nastala fotografija, šele pred kratkim odprl s.p. in ob včerajšnjem odprtju, ki je pritegnilo številne obiskovalce, krepko zasolil cene. Iz javno dostopnih podatkov je razvidno, da je bil vpis v poslovni register opravljen ravno minuli četrtek.

Visoke cene so seveda vzbudile veliko zgražanja, a kot smo ugotavljali že včeraj, organizator Pomurski sejem nima neposrednega vpliva na cenovno politiko. Gostinci samostojno oblikujejo svoje cenike in nekateri so v zelo obiskanem dogodku očitno prepoznali priložnost za hiter in enostaven zaslužek.

Ker bi torej bilo krivično zaradi zasoljenih cen enega od gostincev jezo stresati nad vsemi ponudniki na radgonskem sejmu, smo pripravili preprost pregled cen hrane in pijač.

Naša ekipa se je odpravila na teren in preverila cenike na sejmišču. Kot smo ugotovili, se zneski precej razlikujejo, je pa vendarle opazen zanimiv vzorec; cene so namreč v splošnem nižje predvsem pri domačih, lokalnih ponudnikih. Oglejte si cenike in presodite sami:

Gostilna Lovenjak

Medtem ko nekateri tuji gostinci zgolj za pleskavico računajo 10 evrov, Gostilna Lovenjak ponuja malice s prilogo in solato že za 8 evrov. Cene glavnih jedi s prilogo se medtem gibljejo od 10 do 15 evrov. Za 0,25 l Pepsi Cole boste odšteli 2,50 evra, za pivo v steklenici 3,50 evra in za liter vina okoli 12 evrov.

Gostilna Amerika

Celjska Gostilna Amerika med drugim ponuja meso z žara, pri čemer boste za pleskavico plačali 9 evrov, za ražnjiče evro več. Med cenejšimi prigrizki je hot-dog po ceni 3,50 evra. In pijača? Pol litra piva dobite po ceni 3,50 evra. Za liter vina je medtem treba odšteti 14 oziroma 15 evrov. Dva deci Pepsi Cole vam postrežejo za 2,60 evra, liter Radenske pa za 5 evrov.

Gostišče pri Antonu 

Gostišče iz Cerkvenjaka za pleskavico računa 10 evrov, za čevapčiče in ražnjiče 11 evrov in za mešano solato 4 evre. Za tri evre lahko žejo pogasite s Pepsi Colo, jabolčnim sokom ali s pol litra vode.

Okrepčevalnica Rocky

Med primerjanimi ponudniki se je za najcenejšega izkazala Okrepčevalnica Rocky iz Gornje Radgone, kjer tudi za najdražji burger ne boste odšteli več kot šest evrov, s hot-dogom pa lahko lakoto potešite že za tri evre. Pol litra Pepsi Cole tukaj stane dva evra, torej dobro četrtino cene dragega gostinca, katerega račun je včeraj pristal na spletu. Za pol litra piva računajo 2,50 evra, za liter Radenske tri evre in za liter vina 12 evrov.

Fekonja Simon s.p.

V ponudbi gostinca iz Lenarta boste našli čevapčiče za 11 evrov in za evro cenejšo pleskavico. Cena bograča znaša 9 evrov. Odžejate se med drugim lahko s Pepsi Colo po ceni 3 evre ali pollitrskim točenim pivom za 3,90 evra. Liter Radenske stane pet evrov, liter vina pa 15 oziroma 16 evrov.

Bistro Partis

Podobne cene pijač ponuja tudi radenski bistro Partis. Če se želite še najesti, pa vam za 15 evrov ponujajo tudi porcijo vola.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Sendvić in šal (nepreverjen)

Dražje kot na morju, ki te najdejo bedake, da pijejo za ta denar ??

Starejše novice