Eden izmed ukrepov Celostne prometne strategije Mestne občine Maribor je spodbujanje uporabe javnega mestnega potniškega prometa, zato za imetnike vstopnic še vedno velja brezplačen prevoz na dan domačih evropskih tekem NK Maribor.

Na dan povratne tekme za kvalifikacijo v skupinski del evropske lige, ki bo jutri, 29. avgusta, v Ljudskem vrtu, bodo veljale brezplačne vožnje na vseh linijah mestnega prometa od 16. ure do konca voznega časa mestnih avtobusov. Obiskovalci tekme bodo morali vozniku pokazati veljavno vstopnico. 

Potekala bo popolna zapora vozišča Gregorčičeve ulice na odseku od Strossmayerjeve ulice do Kajuhove ulice, Mladinske ulice na odseku od Strossmayerjeve ulice do Kajuhove ulice in zapora parkirišča na Gregorčičevi (med Strossmayerjevo in Prežihovo ulico) in Mladinski ulici (med Strossmayerjevo in Kajuhovo ulico).

Poostren nadzor prometa

V času tekme bodo redarji Medobčinskega inšpektorata in redarstva Maribor skupaj s policijo izvajali poostren nadzor prometa in parkiranja vozil na javnih površinah; pri tem bodo posebno pozornost namenili ogrožanju najranljivejših udeležencev v cestnem prometu (pešcev, kolesarjev, invalidnih oseb) in parkiranju, s katerim se povzroča trajna škoda na javnem premoženju (zelenice).

Na voljo garažne hiše

V Mariboru so na voljo tudi garažne hiše, kot so garažna hiša Union, garažna hiša na Lentu, garažna hiša pod TC City in druge, ki so sicer v zasebni lasti, vendar prav tako zagotavljajo varen prostor za parkiranje.

Poleg tega se lahko obiskovalci na dogodke odpravijo tudi z javnim mestnim potniškim prometom; za prihod do Mestnega parka in odhod so na razpolago avtobusi na liniji 8 Terme Fontana (s postajališčem Krekova – občina) in liniji 17 Ribniško selo (s postajališči Tomšičev drevored, Akvarij, Krekova – občina). V bližino stadiona Ljudski vrt v smeri proti centru mesta vozijo avtobusi na linijah 3 Brezje in 7 Kamnica (s postajališčem Gosposvetska – STŠ), v smeri izven centra mesta pa na liniji 12 Pokopališče Dobrava (s postajališčem Gosposvetska – STŠ) in liniji 7 Kamnica (s postajališčem Stadion – Ljudski vrt).

Vse informacije o voznih redih, poteku prog in avtobusnih postajališčih so dostopne na spletni strani javnega podjetja Marprom.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice