FOTO: Marko Pigac za MP Produkcijo
V zgodnjih jutranjih urah so se nekateri Mariborčani podali na vrh Mariborskega Pohorja in ob natanko 5.04 pričakali sončni vzhod. Zakaj? Za dober namen!

Več kot 700 ljudi se je še v temi podalo na vrh Mariborskega Pohorja, kjer so ob natanko 5.04, ob spremljavi umirjene glasbe Kristalnega orkestra iz zavoda Šola luči, pričakali prvi poletni sončni vzhod, dokončno pa so se prebudili v družbi Akustičnega orgazma na koči Koča. Lepa simbolična gesta se je še toliko bolj vtisnila v srca ljudi, ker so s to potezo ne le naredili nekaj dobrega zase, ampak tudi pomagali ljudem v stiski. 

Iz privatnega v javni dogodek

Dogodek se je na začetku oblikoval kot zasebni dogodek in se nato na vsesplošno zanimanje spremenil v javni dogodek, idejni vodja katerega je bila Martina Rauter. Skupaj z ekipo ji je v pičlih 14 dneh uspelo organizirati dogodek, na katerem je bilo prisotnih več kot 700 obiskovalcev.

Prvi poletni vzpon na »toti breg« pa je zaznamovala dobrodelnost za društvo UP-pornik, ki ga vodi znani mariborski humanitarec Boris Krabonja

Tri mariborska javna podjetja, Energetika Maribor, Mariborski vodovod in Marprom, so namreč omenjenemu društvu za vsakega udeleženca na dogodku »Po sončni vzhod na Pohorje« namenila po en evro, torej skupno tri evre. Z donacijo sta se do sedaj priključili še dve podjetji, Neuroth in Press Clipping. S prispevki so tako zbrali neverjetnih 2.465,94 evrov.

Summersolstice#Pohorje#5.05

A post shared by alenka (@alenkasen) on

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice